Anne Karnındaki Bebek Hangi Meyveye Benzer?

Karnındaki bebeğinin gelişimini merak ediyorsun. Bebeğinin bir haşhaş tanesinden doğduğu güne yolculuğuna dair doktorundan bilgi alıyorsun, ama boy ve kilosunu yeterince gözünde canlandıramıyorsun. O zaman bu içeriğimiz tam sana göre! Anne karnındaki bebek hangi meyveye benzer, hafta hafta bebeğinin nasıl bir gelişim gösterdiğini meyve ve sebzelerden yararlanarak açıklıyoruz. İşte meyve sebzelerle hamilelikte bebek büyüklüğü!

Başlamadan önce gebeliğinin hangi haftasında olduğunu hemen öğren: Gebelik Hesaplama

4 haftalık bebek neye benzer: Haşhaş

haşhaş

Hamileliğinin 4. haftasında henüz bir embriyo büyüklüğünde olan minik ceninin bir haşhaş tanesi büyüklüğünde oluyor.

Hamilelikte 4. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 4 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 4. Haftası / Ceninin 2. Haftası

5 haftalık bebek neye benzer: Susam

susam

Bebeğin geçen bir haftada haşhaş tanesinden susam tanesi büyüklüğüne ulaştı. Bu haftada bebeğin ultrasonla görülemeyecek küçüklükte olsa da, kalbi şekillenmeye başlıyor.

Hamilelikte 5. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 5 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 5. Haftası / Ceninin 3. Haftası

6 haftalık bebek neye benzer: Mercimek

mercimek

Bebeğinin bacakları bükülü olduğundan tam olarak boyunu ölçmek zor, ama bebeğinin mercimek büyüklüğünde olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca, bu hafta itibariyle bebeğinin büyümesi hızlanıyor, haberin olsun.

Hamilelikte 6. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 6 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 6. Haftası / Ceninin 4. Haftası

7 haftalık bebek neye benzer: Yaban Mersini

yaban mersini

Bebeğinin baş bölgesinden poposuna kadar olan uzunluğu 4- 5 mm civarında! Bir yaban mersini büyüklüğünde olan bebeğinin el, kol, omuz, ayak, bacak ve diz bölümlerinin şekillenmesi de bu hafta oluşuyor.

Hamilelikte 7. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 7 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 7. Haftası / Ceninin 5. Haftası

8 haftalık bebek neye benzer: Meksika Fasülyesi

meksika fasülyesi

Meksika fasülyesi büyüklüğünde olan bebeğinin el ve ayak parmakları, göz kapakları oluşuyor. Kalp fonksiyonu ve dolaşımı gelişiyor. 8.hafta bebek boyu ise, yaklaşık olarak 1.4 ila 2 cm civarına ulaşıyor.

Hamilelikte 8. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 8 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 8. Haftası / Ceninin 6. Haftası

9 haftalık bebek neye benzer: Üzüm

üzüm

Üzüm büyüklüğündeki bebeğinin elleri ve ayak parmaklarının oluşumu devam ediyor. Ayrıca, hamileliğin 9.haftasında bebeğin gelişimine dair diğer özellikler ise, kollarının ve baaklarının uzaması ve dirseklerinin belirginleşmesi!

Hamilelikte 9. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 9 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 9. Haftası / Ceninin 7. Haftası

10 haftalık bebek neye benzer: Kumkuat

kumkuat

İskelet kemikleri, kıkırdakları oluşmaya ve beyni daha hızlı gelişmeye başlayan bebeğin bir kumkuat büyüklüğüne ulaştı. Yani 10 haftalık hamile olanların bebekleri neredeyse 3.1 ila 4.2 santim arasında ve 5 gram kadardır.

Hamilelikte 10. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 10 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 10. Haftası / Ceninin 8. Haftası

11 haftalık bebek neye benzer: İncir

incir

Bebeğin küçük bir incir kadar! Bebeğinin baş bölümünden kalçaya kadar olan uzunluğu 4.4 ila 6 cm; ağırlığı ise yaklaşık 8 gram! Hamileliğin 11 haftasında bebeğin gelişimi nasıldır diyorsan, söyleyelim: Bebeğinin kulakları başın yukarısına ve yanına doğru hareket etmeye; baş ise büyüdükçe çeneden ayrılmaya başlar.

Hamilelikte 11. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 11 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 11. Haftası / Ceninin 9. Haftası

12 Haftalık Hamilelikte Bebek Gelişimi: Yeşil Limon

yeşil limon

Yeşil limon büyüklüğünde olan 12 haftalık gebelikte bebeğin boyu baş bölümünden kalçaya kadar yaklaşık olarak 6.1 cm; ağırlığı ise 8 ile 14 gram civarında olur. Bir de müjdemiz var. Bebeğinin kalp atışını duyabileceğin zamanlara yaklaşıyorsun. Belki de bu hafta içinde doktor kontrolüne gidersen, kalp atışlarıyla ilk kez karşılaşabilirsin.

Hamilelikte 12. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 12 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 12. Haftası / Ceninin 10. Haftası

13 haftalık bebek neye benzer: Bezelye kabuğu

bezelye

Bezelye kabuğu uzunluğunda olan bebeğinin baş bölgesinden kalçaya kadar olan uzunluğu 6.5 ila 7.8 cm, kilosu ise 13 ila 20 gram aralığında! Yüzü ise, artık insan görünümüne daha yakın: gözleri birbirine yakınlaşıyor ve kulaklar da başın ya tarafındaki yerini alıyor.

Hamilelikte 13. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 13 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 13. Haftası / Ceninin 11. Haftası

14 haftalık bebek neye benzer: Limon

14 haftalık bebek hangi meyveye benzer

Bu hafta, limon büyüklüğündeki bebeğinin uzayan boynu ve biraz daha dik duran başı ile daha dikleşen bir pozisyonda olduğunu söyleyebiliriz. Bu açıdan 14.hafta gebelik bebek boyu baş bölgesinden kalçaya kadar ortalama 8 ila 9.3 cm, ağırlığı ise yaklaşık 25 gr kadardır.

Hamilelikte 14. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 14 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 14.Haftası / Ceninin 12.Haftası

15 haftalık bebek hangi meyveye benzer: Elma

15 haftalık bebek neye benzer

Bir elma büyüklüğünde olan bebeğinin başından kalçalarına kadar olan uzunluğu yaklaşık olarak 9.3 ila 10.3 cm, ağırlığı ise 50 gram civarında oluyor. 15. hafta gebelikte bebek hareketleri için ise, bebeğinin soluk alıp verdiğini, emmeyi ve yutmayı bildiğini söyleyebiliriz.

Hamilelikte 15. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 15 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 15. Haftası / Ceninin 13. Haftası

16 haftalık bebek neye benzer: Avokado

16 haftalık bebek hangi meyveye benzer

Bebeğinin baş bölgesinden kalçasına kadar olan uzunluğu 10 ila 13 cm arasında değişiyor. 16 hafta gebelik bebek ağırlığı ise, yaklaşık olarak 80 ila 150 gram aralığında, yani neredeyse bir avokado büyüklüğünde! Bebeğinin bu dönemde dokunma duygusu gelişiyor ve bacakları kollarından daha uzun bir hale geliyor.

Hamilelikte 16. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 16 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 16. Haftası / Ceninin 14. Haftası

17 haftalık bebek neye benzer: Turp

17 haftalık bebek hangi meyveye benzer

Bebeğinin baş bölgesinden kalçaya kadar olan uzunluğu 11 ila 13 cm civarında, 17 haftalık gebelikte bebeğin kilosu ise, yaklaşık olarak 100-150 gram civarında! Yani bu hafta boyunca hemen hemen bir turp büyüklüğünde! Ayrıca bu haftadan itibaren bebeğinde yağ oluşumu başlıyor ve hamileliğinin sonuna kadar bebeğindeki yağ oranı, ortalama 3.5 kiloda yaklaşık 2.4 kiloya denk düşecek kadar olur.

Hamilelikte 17. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 17 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 17.Haftası / Ceninin 15.Haftası

18 haftalık bebek neye benzer: Dolmalık Biber

dolmalık biber

Dolmalık biber büyüklüğüne gelen bir bebeğin var! 18 haftalık gebelikte bebek ağırlığı 150 gram civarında, baş bölgesinden kalçalarına kadar olan uzunluğu ise ortalama 12.5 ila 14 cm aralığında oluyor. Ayrıca bebeğinin tekmelerini ve yumruklarını hissetmeye başlayabilirsin, hazırlıklı ol!

Hamilelikte 18. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 18 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 18.Haftası / Ceninin 16.Haftası

19 haftalık bebek hangi meyveye benzer: Domates

19 haftalık bebek neye benzer

Bebeğin irice bir domates büyüklüğüne ulaştı! Bebeğinin baş bölgesinden kalçaya kadar olan uzunluğu 13 ila 15 cm aralığında, 19 haftalık gebelik bebek kilosu ise 200-225 gram civarlarında olacak. Bu andan itibaren kilosu doğuma kadar hızlıca artmaya başlayacak. Ayrıca bu dönemde, bebeğinin üzeri onu çatlaklardan ve çiziklerden koruyan verniks adlı bir madde ile kaplanmaya başlıyor.

Hamilelikte 19. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 19 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 19.Haftası / Ceninin 17.Haftası

20 haftalık bebek neye benzer: Muz

20 haftalık bebek hangi meyveye benzer

Bebeğinin baş bölgesinden kalçaya kadar olan uzunluğu 14 ila 16 cm, yani yaklaşık olarak bir muz uzunluğunda! 20 haftalık gebelikte bebeğin kilosu ise yaklaşık 260 gram, bebeğin gittikçe büyüyor. Ayrıca, bebeğinin saçı, tırnakları ve backları da gelişmesini sürdürüyor.

Hamilelikte 20. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 20 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 20. Haftası / Ceninin 18.Haftası

21 haftalık bebek hangi meyveye benzer: Havuç

21 haftalık bebek neye benzer

Bebeğin uzamaya devam ediyor. Artık bir havuç uzunluğunda olan bebeğinin uzunluğu yaklaşık olarak 18 cm civarında! 21 haftalık gebelikte bebeğin kilosu ise, ortalama 300 gram kadar oluyor. Bu arada bebeğinin kıkırdakları kemiklere dönüşmeye başlıyor.

Hamilelikte 21. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 21 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 21. Haftası / Ceninin 19.Haftası

22 haftalık bebek hangi meyveye benzer: Su Kabağı

22 haftalık bebek neye benzer

Su kabağı büyüklüğünde bir bebeğin var! 22 haftalık gebelikte bebeğin kilosu, 350 gram ila 400 gram aralığında, boyunun uzunluğu ise, 19 cm civarında! Ayrıca, bu dönemde bebeğinin dokunma, görme, işitme ve tat alma duyuları hızlıca gelişiyor.

Hamilelikte 22. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 22 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 22. Haftası / Ceninin 20. Haftası

23 haftalık bebek neye benzer: Mango

23 haftalık bebek hangi meyveye benzer

Bebeğin mango büyüklüğünde! 23 haftalık gebelikte bebek kilosu 455 gram iken, uzunluğu 20 cm civarında oluyor. Ciğerleri gelişiyor, böylece doğuma hazırlanmış oluyor.

Hamilelikte 23. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 23 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 23.Haftası / Ceninin 21.Haftası

24 haftalık bebek neye benzer: Mısır

24 haftalık bebek hangi meyveye benzer

Bebeğin bir mısırın uzunluğuna ulaşarak yaklaşık olarak 21 cm civarına geldi. 24 haftalık gebelik bebek kilosu ise 540 ila 675 gram arasında değişiyor. Bu dönemden itibaren haftalık olarak kilo alma hızı artıyor ve yaklaşık olarak 180 grama denk düşüyor.

Hamilelikte 24. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 24 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 24.Haftası / Ceninin 22.Haftası

25 haftalık bebek neye benzer: Şalgam

25 haftalık bebek hangi meyveye benzer

Şalgam büyüklüğünde olan 25 haftalık anne karnındaki bebeğin kilosu 700-750 gram civarında, baş bölgesinden kalçalara kadar olan uzunluğu ise 22 cm kadar! Bu dönemde bebeğinin kılcak damarları oluşmaya ve ses telleri çalışmaya başlıyor.

Hamilelikte 25. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 25 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 25.Haftası / Ceninin 23.Haftası

26 haftalık bebek neye benzer: Yeşil Soğan

yeşil soğan

Yeşil soğan uzunluğuna varan bebeğinin boyu yaklaşık olarak 23 cm civarına geliyor. 26 haftalık gebelikte bebeğin kilosu ise, 910 gram ila 1 kilo aralığında değişiyor. Bu dönemden itibaren iyice büyüyen bebeğinin, uykuda olduğu ve olmadığı zamanları ayırt edebileceksin, söyleyelim.

Hamilelikte 26. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 26 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 26.Haftası / Ceninin 24.Haftası

27 haftalık bebek hangi meyveye benzer: Karnabahar

karnabahar

Bebeğinin boyu 40 cm civarında ve 27 haftalık gebelikte bebeğim kilosu 1 kilo veya biraz daha üzerinde oluyor. Yani hemen hemen bir karnabahar başı büyüklüğüne ulaşıyor.

Hamilelikte 27. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 27 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 27.Haftası / Ceninin 25.Haftası

28 haftalık bebek hangi meyveye benzer: Patlıcan

patlıcan

Patlıcan büyüklüğünde olan bebeğinin uzunluğu yaklaşık 35-40 cm civarında, kilosu ise, 1100 ila 1300 gram aralığında olabilir. 28 haftalık gebelik bebek hareketleri için ise, bebeğinin artık gözlerini kırpıştırabildiğini belirtelim.

Hamilelikte 28. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 28 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 28.Haftası / Ceninin 26.Haftası

29 haftalık bebek hangi meyveye benzer: Balkabağı

Balkabağı

Bebeğin balkabağı büyüklüğünde! 29 haftalık gebelikte bebek ölçüleri boyun 37- 43 cm, kilosunun ise yaklaşık 1.25- 1.35 kilo olduğu bir haftadır.

Hamilelikte 29. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 29 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 29. Haftası / Ceninin 27. Haftası

30 haftalık bebek neye benzer: Lahana

30 haftalık bebek neye benzer

Bebeğinin yaklaşık olarak 43 cm boyuna ulaştı. Ayrıca bir lahana büyüklüğünde olan bebeğinin bu dönemdeki kilosu 1.400 gram civarında olabilir. Bu dönemde bebeğinin beyni gelişmeye devam ediyor ve karakteristik girinti ve kıvrımlarını alıyor.

Hamilelikte 30. Hafta Bebeğin Gelişimi için: 30 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 30.Haftası/Ceninin 28.Haftası

31 Haftalık

Bu makaleyi arkadaşlarınla paylaş: