Spor

Hamile pilatesinden hamile yogasına, hamile egzersizlerinden hamilelikte spora, kegel egzersizinden nefes egzersizlerine ihtiyacın olan her şey burada!

Kegel Egzersizi Nedir? Hamilelikte Kegel Egzersizi!

Hamilelikte kegel egzersizleri ile hem cinsellik deneyimini üst noktaya taşıyabilir hem de güçlenen pelvik taban kasların sayesinde çok daha rahat bir şekilde normal doğum yapabilirsin.

Kegel...

Hamilelikte Yürüyüşe Ne Zaman Başlanmalı, Faydası Ne?

Hamilelikte yürüyüş yaparak hem beden hem de ruh sağlığını zinde tutabilirsin. Bu yazımızda sana gebelikte yürüyüşe ne zaman başlayabileceğinden, yürüyüşün faydalarından ve olası riskli durumlardan...

Hamile Olmaları Spor Yapmalarına Engel Olmadı: 10 Ünlü Hamileyken Hangi Sporları Yaptı?

Karınları burunlarına gelse de vazgeçmediler! Hem fit bir hamile olmak hem de sağlıklarını kaybetmemek için hamilelikte spor yapan 11 ünlü anne bu yazıda!

Hamile Pilatesi Ne İşe Yarar, Neden Yapmalısın?

Formda ve zinde olmaya her zaman ihtiyaç duyarız. Hamilelikte pilates ve yoga gibi sporlar tam da bu ihtiyacına cevap verir. Unutma ki gebelik süreci zihinsel ve fiziksel bakımdan kendini güçlü tutman...

Sorular & Cevaplar

Tümünü Gör (12)

Mutsuz evlilik

Merhaba bayanlar ben 7 yıldır evli bir erkeğim ben 1.5 saatte boşalıyorum bazen 1 saat oluyor eşimi yalamak istediğimde izin vermiyor ve malesef kendisi boşalıyor bir defa ve daha istemiyor ben çok mu... devamı

3 ayda spor

Merhaba hanımlar 3 aylıkhamileyim ve de hangi sporu ne kadar yapacağıma karar veremedim. Ayrıca biraz üşengeçlik var sıkılıyorum. Sonuç olarak 9 ay boyunca spor yapıp doğumda etkisini gören var mı ? B... devamı

ilaçlar

Merhaba. 13 haftalık hamileliğim var. doktor Gyno-lomexin 600 mg ovül reçete İlacı kullanmaktan korkuyorum. hamile kadınlar için tavsiye edilmediğini yaz lütfen bana ilacın ne kadar zararlı olduğunu s... devamı

Pilates

Yeriniz nerede acaba... devamı

Hafta Hafta Hamilelik

Tebrikler, hayatının en heyecan verici ve mucizevi dönemine hoş geldin! Muhtemelen şimdiden hamile gibi hissetmeye başladın. Haftalar geçtikçe vücudundaki değişiklikleri de göreceksin. Hafta hafta hamilelik bölümünde neler göreceğini öğrenmek için hemen okumaya başla!

Görüntüle

Bebek İsimleri

Bu aracımızı kullanarak doğacak bebeğinize vermek istediğiniz ismi, kökenlerini öğrenerek bulabilirsiniz.

Hamilelikte spor hakkında merak ettiklerini öğren!

Hamileyken spor yapmak konusunda pek çok anne adayı gibi senin de soru işaretlerin olabilir. Doktorun bir sakınca görmediği takdirde gebelikte spor yapmanda bir sakınca yok. Üstelik fiziksel olarak zinde olduğun takdirde doğumun üstesinden kolaylıkla gelebilirsin. Uzmanlar da herhangi bir sağlık problemi söz konusu olmadığı sürece hamileler için spor yapmanın çok faydalı olduğunu söylüyorlar.

Hamilelikte spora ne zaman başlanmalı, konusuna da bir açıklık getirelim. Gebeliğinin ilk trimester’inde hafif tempolu yürüyüşlerle egzersizlere başlayabilirsin. Hamilelikte yürüyüş yapmak hem vücudun hem de bebeğin için çok faydalı. Bu dönemde omurganı güçlendirecek sırt hareketlerini düzenli bir şekilde yapmak ilerleyen dönemlerde oluşabilecek ağrılar için çok işine yarar.

Detaylar burada: Hamilelikte Spor Yapmak Hakkında Bilmek İstediğin Her Şey

Hamilelikte spor yapmak bacak kramplarınla mücadele etmene yardımcı olur!

Bebeğinin bacak damarlarına yaptığı baskıdan ötürü zamanla vücudunun kan akışı yavaşlayabilir. Bacaklarındaki kan damarlarının sıkışması da kramplara yol açar. Hamilelikte kilo alımına dikkat etmemen de bacaklarına daha fazla yük binmesine neden olur, bu da ağrıyı arttırır. Bacak kasılmalarının ve kramplarının sebebi her ne olursa olsun, hamilelikte egzersizler yaparak bunları hafifletebilir ve önleyebilirsin.

Düzenli yürüyüşler yapmak ve kasılmalar için bacak egzersizleri yapmak baldır kaslarını esnetir. Çeşitli esneme ve gerilme egzersizleriyle kramp problemini ortadan kaldırabilirsin.

Detaylı bilgi için: Hamilelikte Bacak Krampları ile Başa Çıkma Rehberi

Hamile egzersizleriyle sırt ve bel ağrılarını azalt!

Bebeğin büyüdükçe ve rahmin genişledikçe karın organların yer değiştirir, zamanla vücudunun ağırlık merkezinde kayma olur. Büyüyen karnını taşımakta güçlük çekebilir ve bu duruma adapte olabilmek için istemsiz bir şekilde duruşunu değiştirebilirsin. Bu da bel ve sırt ağrılarına yol açabilir.

Öncelikle kendine iyi bir duruş edinmeli ve dimdik durmaya çalışmalısın. Ağrılarınla baş etmendeki en büyük kriter, duruş pozisyonuna dikkat etmek. Hamilelikte bel ağrısı için egzersizler yaparak bedenini esnetebilir ve kaslarını güçlendirebilirsin.

Yalnızca bel değil; hamilelikte sırt ağrısı için egzersizler de yapabilirsin. Bebeğini karnında taşıdığın için zamanla omurganda kapanma meydana gelir. Omurgadaki kapanıklık bebeğini rahat emzirebilmen için doğumdan sonra da devam eder. Bu da doğumdan sonra bile şiddetli sırt ağrıları yaşamana yol açar.

Sana sırt ve bel ağrıların için hamile egzersiz hareketleri içeren videoların yer aldığı harika bir rehber hazırladık, buradan okuyabilirsin: Hamilelikte Sırt ve Bel Ağrıları ile Başa Çıkma Rehberi

Hamile pilatesi ve hamile yogası ile zinde ve formda kal!

Sırt ve bel ağrılarını önlemede bir diğer destekçin de hamile pilatesi ve yogası. Bu süper ikili son yıllarda anne adaylarının en çok tercih ettiğini hamile egzersizlerinden olmalarının yanı sıra, bedeni keşfetmekte ve ruhu arındırmada da ustalar.

Hamile pilatesi ile vücudunu esnet ve güçlendir!

Pilateste vücudun ağırlık merkezi pelvik bölgesidir. Hamile pilatesinin felsefesinde anne adayını yormak yok. Hamileler için pilates vücudu doğru bir şekilde güçlendirmek ve doğuma en iyi şekilde hazırlamak demek. Düzenli bir şekilde yapıldığı takdirde hamile pilatesi hareketleri kan dolaşımını hızlandırır, vücudun hem fiziksel hem de duygusal olarak rahatlamasına ve güçlenmesine yardımcı olur. Hamilelik pilatesine genellikle gebeliğin ikinci trimester dönemiyle birlikte başlanır.

Daha fazla detay için: Hamile Pilatesi Hakkında Her Şey

Hamile yogası ile zihnini, ruhunu ve bedenini hazırla!

Hamile yogası bedeni hem zihinsel hem de ruhsal olarak anneliğe ve doğuma hazırlamak için yapılır. Omurgayı destekler ve bedeni doğuma hazırlar. Bulantı, kramp ve gerginlikleri hafifletir. Ruhsal ve fiziksel olarak yarattığı etkiden dolayı gebelikte egzersiz yapmak isteyen anne adaylarının aklına gelen ilk seçeneklerden biri yoga oluyor.

Gebeliğinin ikinci trimester’iyle birlikte hamile yogasına başlayabilirsin. Sağlığınla ilgili herhangi bir problem olmadığı ve doktorun izin verdiği sürece evde de hafif uygulamalar eşliğinde yoga yapabilirsin. Ancak bizim sana tavsiyemiz bunu hamile pilatesi ve hamile yogası merkezlerinde çalışan uzmanlar eşliğinde yapman.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi için: Tüm Yönleriyle 6 Maddede Hamile Yogası

Hamile egzersizleri ile doğuma hazırlık yap!

Hamilelikte yapılacak egzersizler arasında yer alan kegel ve nefes çalışmalarıyla hem doğuma hazırlanabilir hem ağrılarını dindirebilirsin. Kaslarını güçlendiren, vücudunu esneten ve seni zihinsel anlamda rahatlatarak doğuma hazırlayan bu egzersizlere daha yakından bakalım.

Hamilelikte kegel egzersizleri pelvik taban kaslarını güçlendirir!

Hamilelikte yapılan egzersizler senin ve bebeğinin sağlığına iyi gelmekle birlikte doğumda da sana destek olur. Doğum sürecinde en büyük yükü pelvis taban kasları taşır. Kegel egzersizleri bu anlamda kas gruplarını çalıştıran ve çok az zaman harcayarak oturduğun yerden kolaylıkla yapabileceğin hareketleri içerir. Üstelik doğumu kolaylaştıran egzersizlerin de başında geliyor.

Günde 3 kez, 5 dakikalık süreler halinde yapabileceğin bu hareketleri şurada anlattık: Doğumu Kolaylaştırmak İçin Kegel Egzersizlerinden Yardım Al

Nefes egzersizleriyle hem ağrılarını dindir hem rahat bir doğum yap!

Hamileliğin, üzerinde yarattığı etkilerle baş edebilmene yardımcı olabilecek en doğal ve basit yöntemin nefes egzersizleri olduğunu söyleyebiliriz. Hamilelikte nefes egzersizleri seni dinlendirir ve bebeğinle arandaki bağı güçlendirir. Nefes darlığı şikayetlerini azaltır; mide yanması, hazımsızlık ve gaz problemlerine iyi gelir.

Nefes egzersizi yaptıkça zihnini daha iyi yönetmeyi öğrenebilir ve içindeki bebeğini hissederek onunla daha da yakınlaşabilirsin.

Bunun için sana şöyle kapsamlı bir yazı hazırladık: Nefesten Kegele En Çok İşine Yarayacak Hamilelik Egzersizleri

Gebelikte egzersiz yaparken dikkat etmen gerekenleri öğren!

Hamileler için egzersizlerin faydalarından bahsettik. Ancak egzersiz yaparken dikkat etmen gereken birtakım noktalar da var. Öncelikle sağlık durumunun buna müsait olması ve doktorunun onayını alman gerek. Vücudunu iyi tanımalı, bedeninin değişen ihtiyaçlarını takip etmeli ve egzersiz programını buna göre güncellemelisin.

Hamilelikte spor hareketleri kimi zaman bedenine ağır gelebilir. Bu nedenle egzersizlerin zorluk seviyesini ve harcadığın enerjiyi orta düzeyde tutmaya çalışmalısın. Nabzını takipte olmalısın.

Doğru sporu seçtiğinden emin olmak için: Hamilelikte Hangi Sporlar Yapılır?

Vücudun yorgunluk sinyalleri verdiğinde onu dinlemeli ve bedenini çok zorlamamalısın. Unutma ki bunu bedenini yormak için değil; bebeğini sağlıkla doğurmak ve vücut sağlığını korumak için yapıyorsun.

Konuyla ilgili detaylar için: Hamilelikte Doğru Bir Egzersiz Programı İçin Dikkat Etmen Gereken 11 Nokta