Yemek Yaparken Çocuğunu Oyalayacak Eğlenceli Oyunlar

Küçük tırtılın sürekli onun yanında olmanı, onunla ilgilenmeni ister. Bu istek bir süre sonra işlerini yapmana engel olmaya başlar. Onun uyuduğu saatlerde tüm işlerini halletmeye çalışırsın ancak bu süre yeterli olmaz, bunların tümünü biliyoruz.

Senin için günün en zorlu kısmı mutfağa girip yemek yapman gereken saatler değil mi? Peki, bu kritik saatlerde hem işini halletmeye hem de çocuğunla eğlenceli vakit geçirmeye ne dersin? Vereceğimiz önerilerle mutfak saatlerini senin için kabus olmaktan çıkarıyoruz.

1. İpe makarna dizme

ipe makarna dizme

Çocuğunun hem eğlenmesini hem de motor becerilerinin gelişmesini sağlayacak bir yöntemle karşındayız. Bir çubuk makarnayı oyun hamuruna batırarak, minik yavrunun boncuk makarnaları bu çubuğa dizmesini sağla. O eğlenirken sen de keyifle yemeğini pişir. Bu oyun, onun el-göz koordinasyonu ve dikkat gelişimi için de çok faydalı.

2. Lego desen kartları hazırla

lego desen kartları

Çocuğuna legoları görsele uygun dizmesi için renkli bir desen hazırla. Evdeki boş yumurta kalıbını kullanarak legoları onun içinde dizmesini sağlayabilirsin. Böylelikle renklere göre seçim yapmayı öğrenecek ve odaklanma becerisi gelişecek.

Burada daha fazlası var: O Bir Klasik: Tüm Faydaları ve Çeşitleriyle Lego Oyuncaklar

3. Folyo kağıtların sihri

folyo kağıt oyunu

Yemeği hazırlamadan önce çocuğuna folyo kağıda sarması için nesneler hazırla. Folyo kağıdı ve nesneleri önüne koy. Sen yemeğini yaparken o da nesneleri folyo kağıdıyla sarsın.

Miniğin de sana eşlik etsin: Yemeklerle Oyun Olur mu? Oyuncu Anne'den Cevap: Bal Gibi Olur!

4. Bardak dizme oyunu

bardak dizme oyunu

Çocuğunun hem el hem motor becerilerini geliştirecek bardak dizme oyunu, sana yemek yapman için bolca vakit sağlayacak. Seçtiğin bardakların kırılmaz bardak olmasına dikkat et.

5. Mutfak aletleriyle müzik

mutfak aletleriyle müzik

Kaşıkları, tencere ve tavalara çarpmaya bayılmayan çocuk yok! Ona çeşitli sesleri keşfetmesi için mutfak aletlerini ver, müzik eşliğinde yemek yapmanın tadına var.

Hem yemek işleri hem çocuk işleri sende olunca hayat biraz zorlaşabiliyor. "Nerede bu babalar?" derken, burada bulduk: Yapım Aşamasında İyi Ama Bakım Konusunda Sınıfta Kalan 10 Baba

6. Yağ ve su oyunu

yağ ve su oyunu

Temiz kavanozlara dolduracağın yağ ve suyla çocuğun için keşif yollarını arala. Bu etkinlik sayesinde su ve zeytinyağının birbirine karışmadığını ve özkütle farkını deneyimleyerek gözlemleme fırsatı bulacak.

7. Fasulye toplama ve dökme

Fasulye toplama ve dökme

Çocuğunun ince motor becerilerinin gelişmesini sağlayacak bir diğer önerimiz fasulyeleri toplama ve dökme oyunu. Bir kaba bütün fasulyeleri toplamasını sağladıktan sonra onları tekrar dökerek bu oyunu onun için keyifli hale getirebilirsin.

Evlere şenlik sulu oyunlar: Oyuncu Anne Şermin Yaşar'dan 5 Sulu Oyun Fikri

8. Maşa kullanarak ayıklama

maşa ile ayıklma

Çocuğuna uygun tahta veya plastik bir maşa ver. Bir kaba farklı renklerde nesneler koy ve başka bir kaba bu nesnelerin aynı renkte olanlarını maşayla ayıklamasını söyle. Bu oyun onun yalnızca motor becerilerini değil, el becerilerini de geliştirecek.

Hazır el becerileri gelişmişken, geç kalmayalım: Çocuğuna Diş Fırçalama Alışkanlığını Kazandırmanın Yolları

9. Çatal bıçak takımını sıralama

çatal bıçak seti

Bütün oyuncak çatal bıçak takımını çocuğunun önüne ser ve bunları dizmesini sağla. Kaşık, çatal ve bıçakları ayrı ayrı kategorize ederek nesneleri tanımayı ve gruplamayı öğrenecek.

Hem eğlenmelik hem öğrenmelikler: Oyuncu Anne Şermin Yaşar'dan 6 Eğitici Oyun

10. Kapakları eşleştirme

kapakları eşleme

Evdeki boş şişe ve kavanozların, kozmetik ürünlerin kapaklarını ve şişelerini iyice temizle ve birbirinden ayır. Daha sonra çocuğuna doğru kapakla doğru şişeyi birbiriyle eşleştirmeyi göster ve kendisinden de aynısını yapmasını iste. Bu etkinlik onun karar mekanizmasının gelişmesini sağlarken sana da yemek yapman için bolca vakit yaratacak.

"Bunlar harika, daha fazlası yok mu?" diyorsan elbette var: Çocuğunun Hayal Gücünü Geliştirmek İçin Yapabileceğin 27 Şey

Bu makaleyi arkadaşlarınla paylaş: