Anne Olduktan Sonra Hayatında Değişen 8 Şey

Etrafımız, “Anne olduktan sonra bambaşka biri oldum.” diyenlerle çevrili. Annelik böyle kutsal bir şey işte. İster istemez bebekli bir hayatın beraberinde getirdiği birtakım değişiklikler oluyor. Bir de bakmışsın ki kendini bu akışa kaptırmış gidiyorsun.

Peki, anne olmadan önce ve anne olduktan sonra hayatında neler değişti? Bak bakalım burada kendini bulabilecek misin?

1. Yerleşen kilolar

Bir kere sen her halinle güzelsin, onu bir bil de. Sadece biraz fazlan olabilir. Onlar da annelik fazlalıkları. Ama bu annelik fazlalıklarının şöyle bir özelliği var. Bazılarında jet hızıyla yok olurken, bazılarına yerleşti mi gitmek bilmiyor. Senin ilk gruptan olmanı diliyoruz. Hiç öyle fotoğraflara falan bakıp da “O eski halimden eser yok şimdi.” diye iç geçirme. Hadi biraz dikkat.

Moralleri bozmak yok; çünkü doğum sonrası kilolarını vermek için gidebileceğin bir sürü spor salonu var.

2. Uykusuz her gece

Anne olmadan önce de harika bir uyku düzenin olmayabilir ancak hiçbir şey anne olduktan sonraki uyku düzenin kadar kötü olamaz. Hoş geldin uykusuz günler, haftalar ve aylar… Hoş geldin bir gecede kırk kez uyanmalar…

Senin yerini tutmasa da bebeğini uyutmak konusunda hiç fena sayılmazlar: Bebeğin İçin 11 Sevimli Uyku Arkadaşı

3. Zaman kavramı

Şimdi durumu kısaca şöyle açıklayalım: Artık gecelerin, gündüzüne girmiştir ve hayat senin için takvimsizleşmiştir. Günler ve haftalar birbirini kovalamayı bırakalı çok olmuştur. Hayatında zamana dair takip ettiğin tek kavram ay ay bebek gelişimidir. Ve anne olmak işte böyle bir şeydir.

4. Sosyal hayatta Fetret Devri

Nerede o eski arkadaş toplanmaları, gece yarısı eve dönmeler, ufak tefek eğlenmeler… Küçük bir kaçamak yapmayalı uzun zaman oldu. Sosyal hayatının Osmanlı’nın Fetret Devri'nden hallice olduğu bir döneme girdin. Arkadaşlarının sensiz yaptıkları her buluşmada için kan ağlıyor, fotoğraflarını gördüğünde derinden bir iç geçiriyorsun. Ama sonra ne oluyor? Tam ağlamak üzereyken gözün birden bebeğine takılıyor ve kelimeler gerisine kifayetsiz kalıyor. Canımız fedakar annelerimiz.

Sende de böyle oluyor mu: Annelerin Bitmek Bilmeyen Vicdan Azabı

5. Anneye bakış açısı

Anneni hep seviyordun ama artık gözünde o bir şampiyon! Haksız mıyız? Anne olduktan sonra, kadınların annelerine bakış açıları değişir. “Bunca yıl bu kadar şeyi nasıl yapmış? Hem evi çevirip hem çalışıp hem de bizimle nasıl ilgilenmiş?” soruları, senin için en zor matematik denklemlerinin yerini alır. Ne yaparsın, bazen insan anne olunca da anlayamıyor.

Yalnız olmadığına emin olabilirsin: Doğum Sonrası Her Evde Yaşanan 10 Trajikomik Olay

6. Bilmediğin pek çok şey öğrenmek

Artık sana “ayaklı ansiklopedi” desek yeridir. Anne olduktan sonra içindeki araştırmacı ruh asla durulmak bilmiyor değil mi? Bebeğinin en ufak bir sorunu hakkında onlarca yazı okuyup duruyorsun. E devir teknoloji devri, bilgiye ulaşmak eskisi gibi zor da değil. Aklına takılanı hemen bakıp öğrenmek istiyor insan haliyle. Sonra “Bilmediğim şey yok.” diyen amca gibi dolanıyorsun ortalarda.

Sen yine de bir bak: Doğum Sonrasında Annelerin En Çok Merak Ettiği 13 Şey

7. Tek bebek doğurup iki bebek büyütmek

Bir de böyle bir şey var. Sen 9 ay karnında bir tanecik bebek taşıyıp büyüttüğünü zannederken, bir bakmışsın onlar aslında iki taneymiş. Birden minik bebeğinin hayatının merkezine girmesiyle, senin sevgili eşin olacak koca bebek, kendini oyun dışı bırakılmış hissederek küçük melankolilere kapılabilir. Ve bir süre iki bebek aynı anda büyütüyormuş hissine kapılabilirsin. Bazen hayat anneler için hiç de kolay değil.

Seni en iyi biz anlarız: Bebekli Evlerde Yaşanan 8 Dram (Doğruya Doğru)

8. Ama her şeye rağmen anne olmak

Bak bu söylediğimiz hiç de klişe değil. Evet, anneliğin pek çok zorluğu ve sorumluluğu var. Evet, büyük fedakarlıklar yapman gerekebiliyor. Ama ne olursa olsun annelik dünyadaki en güzel duygulardan biri. Tüm gün yaşadığın onca olumsuzluğa rağmen, onun minicik bir gülüşünün dünyalara bedel olduğunu hepimiz biliyoruz.

Hadi biraz yüzün gülsün: Dünyalar Saçması 20 Bebek Fotoğrafı

Bu makaleyi arkadaşlarınla paylaş: