Bebek Beslenme Gereçleri: İşini Kolaylaştıracak 9 Ürün!

Senin bakımına ihtiyacı olan bebeğin için birçok faktörün üzerinde özenle durmalısın. Bunların başında bebeğinin hassas sağlığını büyük ölçüde yönlendiren beslenme geliyor. Bebeğin 6 aylık gelişiminin sonrasında, onu farklı yiyecekler ile tanıştırırken, bazı aletler işini kolaylaştıracak ve bebeğinin sağlığını korumana katkı sağlayacaktır. Bu yüzden bebek beslenmesine dair bir araya getirdiğimiz bebek beslenme gereçleri içinden 9 örneği incelemeni tavsiye ederiz.

1. Mama Termosu

Bebeğin hareketlenmeye başladıktan ve algıları gelişmeye başladıktan sonra onu dış dünya ile tanıştırma vaktin gelmiş demektir. Ayrıca kendi özel işlerin için de bebeğinle beraber dışarı çıkman gerekebilir. Böyle durumlarda bebeğinin beslenme zamanını geçirmen ve beslenmesi için saatler sonra eve dönüşü beklemen doğru olmayacaktır. Bu noktada mama termosu senin için ideal bir yardımcıdır.

Bebeğin için hazırladığın sütü veya mamayı uygun sıcaklıkta tutmaya devam edecek taşınabilir bir ürün olan mama termosu, atta çantasında olması gereken başlıca üründür. Mama termosu, iç yapısı paslanmaz çelikten olan bir üründür. Bu sayede içine koyulan mamanın sıcaklığını saatlerce sabit derecede tutar. Bu ürünün 24 saate kadar sıcaklığı koruyan markaları ise, piyasada mevcut.

Bu termosa koyacağın tarifler arıyorsan: Yesin de Büyüsün: Süper Besleyici Bebek Maması Tarifleri

2. Alıştırma Bardağı

Bebekler doğar doğmaz emme refleksine sahip olurlar ve ilk altı aylık süreçte bu alışkanlıkları ile beslenirler. Fakat bebeğinin 6. ayından sonra emme alışkanlığını yeme alışkanlığına çevirmen gerekir. Bu noktada biberondan mamaya geçişte alıştırma bardağı kullanabilirsin.

Alıştırma bardağı ek besinlere geçiş döneminde bebeğinin büyük aşama katetmesini sağlayacak bir ürün. Bu bardakları kullanmaya başladıktan bir süre sonra, bebeğin normal bardakla su, süt veya diğer faydalı sıvıları içmeye başlayabilir. Damlatmaz olması, kullanımının kolay olması ve sıcaklığı uzun süre koruması ise bir alıştırma bardağının sahip olması gereken en temel özellikler.

Sana bu konuda fazlası olup eksiği olmayan harika bir ürün önerelim, Bedebor Yalıtımlı Pipetli Alıştırma Bardağı! Neden mi?

  • Silikondan yapılmış yumuşak su oluğu sayesinde kullanımı çok rahat, bebeğin biberondan bardağa geçiş sürecine kısa sürede adapte olabilir.
  • Kolay açılır kapağı, pipetin temiz kalmasını sağlar ve kapak kapandığında su akıtmasını engeller. Yani herhangi bir sızıntı yapmaz. Bebeğimin üstü kirlendi, kıyafetleri ıslandı derdin yok.
  • Yalıtım yüzeyi ve kapağının altındaki özel silikon sayesinde içeceklerin sıcaklığını uzun süre korur ve taze kalmasını sağlar. Meyve suyu, süt ve su gibi aklına gelebilecek her türlü içecek için kullanabilirsin.
  • Bebedor Yalıtımlı Pipetli Bardak, PP malzemeden üretilmiş ve BPA içermeyen polipropilenden yapılmış. Tüm parçaları AB sağlık standartlarına uygun, bebeğinin sağlığını da gözetmişler.
  • Her kullanımdan sonra sıcak sabunlu su ile yıkayıp durulayabilirsin, temizliği de pratik.

3. Mama Ölçek Kabı

Bebeğin için hazırladığın mamanın kolay taşınabilmesi ve belli dozlarda ayarlanmış olması gerekir. Aynı zamanda ilk 6 aylık bebek beslemesi döneminden sonra vereceğin mamaları çoğu zaman yanında taşıman ve evde olmadığın zamanlar için bebeğine süt bırakabilmen gerekir. Bu noktada, mama ölçek kabı ortalama üç doz süt tozunu koyabileceğin bir taşıma ve saklama kabı olarak işini görecektir Gerektiğinde bu hazne içine sütü koyarak karıştırdıktan sonra bebeğinin karnını doyurabilirsin.

4. Meyve ve Sebze Filesi

İlk 6 aydan sonraki süreçte bebeğinin işini kolaylaştırmak ve katı yiyecekleri herhangi bir tehlike arz etmeden yemeye başlamasını sağlaman iyi olur. Bebeğin ek gıdalara başladıktan sonra, çiğneme ve yutma alışkanlığı edinmesi en önemli süreç konulardan biridir. Bu konuda ideal çözüm olarak meyve ve sebze filesi tercih edebilirsin.

Bu ürünün emzik şeklinde tutma kısmı vardır. Ağız kısmı ise pamuk veya polyester yapıda bir fileden oluşur. Bebeğin bu file kısmın içine konulan meyve veya sebzeyi çiğnemeye başlar. Minik katı parçaları filedeki gözeneklerden bebeğinin ağzına geçer. Bu sayede büyük parçaların bebeğinin boğazına kaçarak tehlike yaratması söz konusu olmaz ve senin de için rahat eder.

Hazır bahsi geçmişken: Hangisi Daha İyi: En Çok Tercih Edilen 5 Markanın Emzik Modelleri

5. Biberon ve Mama Isıtıcı

Uygun sıcaklıktaki mama ve süt, bebeğinin vücudunda çok daha kolay sindirilir. Yani bebeğin için hazırladığın süt ve mamayı bebeğine verebilmen için belli bir sıcaklık derecesine sahip olması gerekir. Ayrıca soğuk yiyecek ve içecekler de bebeğini hasta edebilir. Bu sorunları ortadan kaldırmak için biberon ve mama ısıtıcı cihaza sahip olabilirsin. Bu cihaz aynı zamanda biberon veya mama kabı dışında ocakta pişirmek için ayrıca bir kap ile uğraşmanın da önüne geçecektir.

Hangi biberonu almalısın: Annelerin En Çok Tercih Ettiği 9 Biberon Markası ve Modeli

6. Buharlı Pişirici ve Blender

Bebeğinin 6. ayı dolduysa, mama yapma becerilerini geliştirme zamanın geldi demektir. Kendi elinle bebeğine doğal ve sağlıklı mamalar hazırlamaya başlamalısın. Buharlı pişirici ve blender bu süreçte işini kolaylaştıracaktır. Sebze ve meyveleri buharda pişirdikten sonra blender ile mama kıvamına getirebilirsin. Bu sayede devamlı olarak hazır mama almak zorunda kalmayacak ve bebeğinin daha sağlıklı beslenmesine katkıda bulunmuş olacaksın.

Bu öneriler sana fikir verebilir: Bebek Yemekleri İçin İşine En Çok Yarayacak 8 Buharlı Pişirici

7. Silikon Mama Önlüğü

Kendi kendine yemeğe başlayan bebekler ilk zamanlarda yeme alışkanlıkları oturmamış olduğu için yiyecekleri üzerilerine bulaştırabilir veya yere dökebilirler. Bu noktada en iyi çözüm silikon mama önlüğü kullanman olabilir. Silikon mama önlüğü şekli itibariyle mama parçaları haznesine düşer. Böylelikle bebeğinin üstü veya bulunduğu alan kirlenmez. Ayrıca bu önlükler silikon yapıda olduğu için kolayca temizlenebilir.

Kullan At

8. Kullan At Mama Önlüğü

Emzirme dönemi bittikten sonra, bebeğini artık mama ile beslemen gereken döneme girdiğinde onun yeme alışkanlığını geliştirmek için kullanman gereken malzemeler arasında mama önlüğü yer alır. Bu anlamda, mama artıklarının hem bebeğinin üstünü hem de etrafı kirletmemesi için mama önlüğü gerekli!

Fakat her gün birkaç öğün beslenecek olan bebeğin devamlı olarak bu önlüğü kirletecektir ve bu durumda sen sürekli önlük yıkamak durumunda kalabilirsin. Bu sorunun en kolay çözümlerinden birisi kağıt yapıda olan kullan at mama önlüğü kullanmaktır. Tek kullanımlık mama önlükleri sayesinde önlük yıkama derdinden kurtulabilirsin.

9. Biberon Kutusu

Bebeğinin anne sütüne ihtiyaç duyduğu ilk 6 ay boyunca her gün anne sütü ile beslenmesi oldukça sağlıklı! Fakat bazen kısa süreli seyahat etmeni gerektirecek durumlarla karşılaşabilirsin. Bu durumda anne sütünden bebeğinin mahrum kalmaması için kendi sütünü sağıp stoklayabilirsin. Bu konuda birçok bölmesi olan, çoğunlukla 6 biberon bölmesine sahip biberon kutusu sana yardımcı olacaktır. Süt dolu biberonları bu kutuda saklayabilir veya portatif olanları ile uzun yolculuklarda bebeğini biberonla besleyebilirsin.

Seyahat söz konusuysa yardımcı olalım: Bebeğinle Uçak Yolculuğuna Çıkmadan Önce Oku, Pişman Olma!