İkinci El Bebek Arabası Alırken Dikkat Etmen Gereken 6 Şey

Bebek alışverişinin olmazsa olmazlarından ve açıkçası en pahalı ürünlerinden biri bebek arabası. Masraflar ve bebeğinin büyümesi neredeyse aynı hızla olurken neden ikinci el bebek arabası almayasın ki?

Evet, 2. el bebek arabası almak fiyatların ucuz olması açısından epey avantajlı ama yine de para paradır, boşa gitmemesi için dikkat etmen gerekenler var. Ayrıca bebeğinin güvenliği ve konforu için de öyle her gördüğün ikinci el bebek arabasını almaman gerek.

1. Tüm fonksiyonları çalışır durumda mı?

Güvenlik aksamından tek elle açılma kapanma sistemine, alacağın ikinci el bebek arabasının tüm fonksiyonlarının çalışır durumda olması önemli. İkinci el alışveriş, kullanılan ürünlerin el değiştirmesi mantığına dayanıyor. Nasıl olsa ucuz diye bozuk ürünleri almak ve tabii ki satmak bu işin parçası olmamalı. Hele de söz konusu bebek arabasıysa.

Örneğin bebek arabası alırken dikkat edilmesi gerekenlerin başında güvenlik sistemi geliyor. Unutma, alacağın bebek arabası TS EN 1888 belgesine sahip olmalı. Bu belge, bebek arabasının Avrupa güvenlik normlarına göre üretilip test edildiğinin bir göstergesi. Emniyet kemerinin bozuk olmaması ve fren aksamının ilk günkü gibi çalışması taviz vermemen gerekenlerin başında geliyor.

Aynı şekilde tek elle açılır özellikte bir ikinci el bebek arabası ilanı gördüğünü farz edelim. Fakat belki de tek elle açılma özelliği bozulmuş olabilir. Bu nedenle ikinci el ürünü satan satıcıdan bebek arabasının özellikleri hakkında kapsamlı bilgi almadan alışverişini tamamlamamalısın.

2. Markaya ve platforma güveniyor musun?

Bebek arabası markalarını araştırıp kullanıcı yorumlarına bakmadan alışveriş yapma. Chicco, Kraft, Baby2Go, Mama gibi anneler arasındaki en popüler bebek arabası markalarının avantajlı ve dezavantajlı yönlerini iyi incele.

"2. el bebek arabası arıyorum." diyen birçok kişinin en büyük sıkıntısı, güvenilir bir platform bulmak. Hem alışveriş yapmak isteyenlere büyük ölçekte ulaşan hem de güvenli ödeme sistemleri konusunda soru işaretine yer vermeyen platformlardan alışveriş yaptığına emin ol. Bu, daha fazla çeşidi bulabilme imkanı da sağlayacağından en karlı alışveriş için de önemli bir nokta.

İkinci el bebek arabası satanların anne olması, herhangi bir satıcı olmaması içini rahatlatırdı değil mi? Bak bakalım, aşağıda ne var:

3. Hangi tür bebek arabasına ihtiyacın var?

Bebek arabası çeşitlerine baktıysan kafanı karıştıracak kadar farklı tipin olduğunu görmüşsündür. Kısaca sana onları tanıtalım ki bebeğinin yaşına, kilosuna ve kullanım amacına hangisinin daha uygun olacağına karar ver.

Baston bebek arabası

  • Şemsiye tipi bebek arabası olarak da geçiyor.
  • Altıncı aydan itibaren kullanıma uygun.
  • Hafif, kullanımı kolay, ucuz bebek arabası modellerinden.

İşini kolaylaştırmaya geldik: Fiyat ve Model Bilgileriyle En Çok Tercih Edilen 9 Ev Tipi Ana Kucağı

Traveller sistem bebek arabası

  • Diğerlerine göre büyük, ağır ve pahalı.
  • "Bir kere alayım bebeğim büyüdükçe de kullanırım." diyorsan en kullanışlı bebek arabası olduğunu söyleyebiliriz.
  • Seyahat tipi bebek arabası olduğu için genellikle üzerine monte edilen puseti de var.
  • Oto koltuğu, ana kucağı gibi farklı fonksiyonlarda kullanılabilen modelleri de bulunuyor.

Bunlardan da lazım mı: Tescilli Güzeller: En İyi ve Ödüllü 8 Oto Koltuğu

Yani nasıl olsa traveller sistem pahalı oluyor diye aldanıp pusetsiz ya da fonksiyonsuz olanlarına 2. el piyasasındaki ortalama fiyatlardan fazlasını verme. Evet, pahalı ama bunun sebebini yukarıda yazdık. Mesela sadece traveller sistem bebek arabasını satıyorsa bebek arabası pusetini ayrıca satın almak zorunda kalabilirsin, dikkat.

Jogger bebek arabası

  • Yavaş ve tempolu koşma anlamına gelen jogging kelimesinden ilhamla üretilmiş.
  • 3 tekerlekli, tempolu koşma veya uzun yürüyüşlerde kullanılabiliyor. "Benim koşmakla yürümekle ne alakam olur?" dersen doğum sonrası kilolarını vermek isteyen birçok anne arasında gittikçe popülerleştiğini söyleyelim. Yeri gelmişken de bunu şuraya bırakalım: Her Gün 20 Dakika Yapabileceğin Doğum Sonrası Karın Toparlama Hareketleri
  • Engebeli ve yokuşlu yerlerde kullanımı da kolay. Sizin evin yollarını bir düşün deriz.

Standart bebek arabası

  • Genellikle 20 kg taşıma kapasitesi olan, en çok kullanılan bebek arabası türü.
  • Birçoğunda bebek arabası koltuğu, tentesi, sepeti, yatma özelliği var.

İkinci el ikiz bebek arabası arıyorsan rehberimizi okumadan alışveriş yapma: 9 Soruda En İyi İkiz Bebek Arabası Nasıl Seçilir?

4. Hangi ek özelliklere ihtiyacın var?

İkinci el bebek eşyaları sıfırlara göre ucuz olduğundan kafan karışabilir, bazı istediğin özellikleri es geçip sonradan pişmanlık yaşayabilirsin. Mesela arabaya sığması için tamamen katlanabilir mi, tekerlekleri 360 derece dönebiliyor mu, hafif mi, ayarlanabilir koltuğu var mı (Bebeğinin yaşına göre duruşu da değişecek.)? Ya da şöyle soralım: Bu özelliklerinin olmaması sonradan senin için sorun yaratır mı?

Açık konuştuk: Fazladan Bir Tek Şey Bile Almak İstemeyenler İçin Gerçekten Gerekli Bebek Ürünleri

5. Fotoğrafları tatmin edici mi?

İkinci el alışveriş artık daha çok internet üzerinden ve uygulamalardan yapılıyor. Baktığın bebek arabalarının fotoğrafları tek bir yönden mi çekilmiş, kumaşının ve aksamlarının yakın çekim fotoğrafları var mı, bunlara dikkat et.

Bu da ilgini çekebilir: Anneysen Pazar'dan İkinci El Oyuncak Alıp Satman İçin 6 Neden

6. Deneme imkanın var mı?

Araştırdın ettin, hangi marka ve modelde bebek arabası alacağına karar verdin. Mümkünse bir mağazaya gidip o bebek arabasını ufaklıkla birlikte dene. Anneysen Pazar'dan alışveriş yaptığında satıcıyla buluşup ürünü deneme ve herhangi bir sorunu varsa almaktan vazgeçme imkanın var, aklında bulunsun.

Bu makaleyi arkadaşlarınla paylaş: