Bebek Kıyafetleri Nasıl Yıkanmalı?

Bebeğinin hassas cildini koruyabilmek, kimyasal süreçlere maruz kalmasını engellemek için onun kıyafetlerini yıkamanın pratik ve sağlıklı yollarını denemelisin. Bebek kıyafetleri nasıl yıkanır, bebek kıyafetleri kaç derecede yıkanır, bebek kıyafetlerini yıkama konusunda bilmen gereken püf noktalar neler, hadi başlayalım!

Bebek kıyafetleri nasıl yıkanır?

bebek çamaşırları nasıl yıkanır

  • Yıkamadan en hijyenik şekilde sonuç almak için öncelikle bebeğinin çamaşırlarını sizinkilerden ayrı bir filede biriktirmeye özen göstermelisin. Bu noktada bebek çamaşırları neden ayrı yıkanmalı, diye merak edebilirsin. Çamaşırların ayrı bir yerde biriktirilmesi kıyafetlerde bulunan parfüm, deterjan artıkları ve farklı kir düzeyleri sebebiyle bebek giysi yıkama konusunda önemli nokta! Yıkama öncesi çamaşırların etiketlerini kesmeyi de ihmal etme.
  • Giysileri ideal sıcaklıkta yıkamalısın. Yüksek sıcaklık daha iyi hijyen sağlar, yanılgısına düşme.
  • İçerisinde zararlı kimyasalları barındırmayan deterjan ya da temizlik ürünleri kullanmalısın.
  • Durulama işleminin uzun sürmesi önemli. Artı durulama, bebek kıyafetlerinin çamaşır deterjanı ve yumuşatıcılarından arta kalan kimyasallardan arındırılmasını sağlıyor. Kıyafetlerin üzerinde herhangi bir madde artığı kalmaması için program bitmeden önce yeniden durulanması, bebeklerin muhtemel alerjik reaksiyonlardan etkilenmesini önleyebiliyor. Hatta isilik, pişik, atopik dermatit gibi birçok cilt problemi de bu sayede ortadan kaldırılıyor. Bu yüzden bebeğini olası tüm deri rahatsızlıklarından korumak için durulama işlemine özen göstermelisin.
  • Yıkama kadar önemli olan bir diğer nokta ise kurutma işlemi. Bebek çamaşırlarını özellikle açık havada kurutmaya dikkat etmelisin. Böylelikle daha yumuşak olmalarını sağlarsın. İlkbahar ve yaz aylarında çamaşırları mutlaka güneş gören bir yerde kurumaya bırak. Çünkü güneş ışınları, bakterilerin yok olmasını sağlıyor.
  • Kuruyan çamaşırları serin ve kuru bir yerde muhafaza etmeye özen göstermelisin.
  • Kuruttuğun giysileri ütülemek de bir diğer püf nokta. Ütünün yüksek ısısı, kıyafetlerdeki hijyenik etkinin artmasını sağladığı için bebek kıyafetlerini ütülemeni öneriyoruz.

Bebek kıyafetleri nasıl yıkanır, püf noktaları bir de buradan izle!

Bebek kıyafetleri kaç derecede yıkanmalı?

bebek kıyafetleri kaç derecede yıkanmalı

Genellikle bebek kıyafetlerinin daha temiz olacağı düşünülerek, 60 ila 90 derece gibi yüksek sıcaklıklarda yıkandığı gözleniyor. Ancak düşünülenin aksine, bebek kıyafetlerini yıkamak için maksimum sıcaklıklar şart değil! Esasen, temizliği ve hijyeni sağlayan asıl şey, kullandığın deterjan.

Bu yüzden "Bebek çamaşırları kaç derecede yıkanır?" sorusuna

beyaz ve günlük çamaşırlarını 40 derecede, renkli ve hassas çamaşırlarını 30 derecede yıkayarak gerekli hijyeni sağlayabilirsin cevabı verebiliriz. Etiketlerdeki yıkama talimatlarını izlemek de sana yardımcı olacaktır. Daha yüksek sıcaklıkların bebeğinin kıyafetlerinde daha hızlı yıpranmaya sebep olacağını ve ürünleri erkenden kullanılmaz hale getireceğini de söylemeden geçmeyelim.

Ufak bir ipucu da devamlı makine içinde kaybolan minik çoraplar için! Her yıkamada teki kaybolan çorapları bebek kıyafet yıkama filesi sayesinde bir arada tutabilir, çamaşır makinesinin derinliklerinde kaybolmalarını engelleyebilirsin, aklında bulunsun.

Yıkanması gereken bir diğer bebek eşyası da oyuncaklar! Üretim koşullarının ayrıntılarına hakim olamadığın oyuncakları, yıkadıktan sonra bebeğine vermelisin. Özellikle pelüş oyuncaklar hem kullanılmadan önce hem de kullanım sırasında oldukça fazla kir topluyor ve ne yazık ki bu oyuncaklar minikler tarafından sıkça ağızlarına götürülüyor. Bu yüzden bebek giysilerine gösterdiğin önemi oyuncaklara da göstermeni öneriyoruz.

Bebek kıyafetleri hangi programda yıkanır?

Yeni nesil çamaşır makinelerinin çoğunda bebek kıyafetlerini yıkamak için özel yıkama programları olduğu görülüyor. Bebek programlarının, makinelerin normal yıkama programlarından farklı olarak sundukları tek şey, ekstra durulama süresi. Ancak bunu kullandığın çamaşır makinesi ile de rahatlıkla yapabilirsin.

Bebek kıyafetleri neyle yıkanmalı?

Önce "Bebek kıyafetleri normal deterjanla yıkanır mı?" sorusuna yanıt verelim. Bebeğinin cildinin tahriş olmaması için çamaşır suyu ya da buna benzer deterjanlar kullanmamalısın. Standart deterjanlar, kimyasal içerikli oldukları ve paraben gibi zararlı bileşenler içerdikleri için bebeğinin cildinde kaşıntıya, kızarıklığa ve pek çok yan etkiye sebep olabilir. Bu nedenle miniklere özel üretilen organik bebek deterjanı ya da sabun tozu tercih etmen en doğrusu.

Peki bebek deterjanı yerine ne kullanabilirsin, bu konuda da sana fikir verelim. Kolay durulanabilir olması sebebi ile bebek kıyafetleri yıkamak için sabun tozu güzel bir alternatif olabilir. Yine de, asıl önerimiz bitkisel içerikli organik deterjanlar! Büyük marketlerde rahatlıkla bulabileceğin organik deterjanlar çok köpürmüyor, yoğun kokulu olmuyor. Ancak, bebeğinin kıyafetlerini onun hassas cildine zararlı kimyasalların temas etmesini engelleyecek şekilde etkin temizliyor.

Annelerimizin önerileri nelermiş: Bebek kıyafeti ne ile yıkanır?

İdeal bebek deterjanının özellikleri nasıl olmalı?

En çok merak edilen konulardan biri de bebek kıyafetleri yıkama deterjanlarının nasıl olması gerektiği. Yetişkinlerin kullandığı deterjanların çoğunluğu, içeriklerinde bulunan kimyasallar sebebi ile bebekler için kesinlikle uygun değil. Peki bir bebek deterjanı hangi özellikleri taşımalı, hadi inceleyelim:

  • Bol köpürme iyi bir temizleme etkisi gibi görünebilir ama bebek deterjanı için bu, önerilen bir durum değil. İyi bir bebek çamaşır deterjanının fazla köpürmemesi gerekiyor. Çünkü bu deterjanlar kalıntı bırakıp, kimyasal tepkime yaratabiliyor.
  • Bebek deterjanının güzel kokması onun doğru bir seçim olduğu anlamına gelmiyor. Kullanacağın deterjanın formülünde ne kadar az boya ve parfüm varsa o kadar iyi. Dolayısıyla organik olmayan bebek yumuşatıcılarını asla tercih etmemelisin. Organik çamaşır deterjanları gibi organik yumuşatıcılar da yoğun ve güzel kokular vadetmiyor ne yazık ki. Ama bunun yanında çok önemli bir avantaj sağlıyor; sağlıklı ve etkin temizlik. Bırak da tek güzel koku yoğun kimyasalların değil; bebeğinin eşsiz kokusu olsun.
  • Son olarak bebek deterjanı satın alırken ürünün, minik kuzunun cildinde meydana gelebilecek hassasiyetlere karşı dermatolojik olarak test edilip edilmediğini de kontrol et.

Peki tüm bu özellikleri göz önünde bulundurduğunda bebek kıyafetlerini hangi deterjanla yıkamalısın? İşte senin için seçtiklerimiz: En İyi Bebek Deterjanı Hangisi?

Bebek çamaşırları ne zamana kadar ayrı yıkanmalı?

Bu, tamamen senin tercihine bağlı. Annelerin büyük bir çoğunluğu genellikle 6. aya kadar bebeklerinin çamaşırlarını ayrı olarak yıkıyorlar. Bunu 1 yıla kadar uzatan da var, daha kısa tutan da. Bizim sana bu konudaki tavsiyemiz, en azından 6. aya kadar bebeğinin çamaşırlarını sizinkilerden ayrı olarak yıkaman yönünde.

Bebek kıyafetleri kaçıncı haftada yıkanmalı?

Birçok farklı kimyasal teknik ile dokunan, eskitilen, boyanan kumaşlar ne yazık ki bu süreçlerin izlerini üzerinde taşıyabiliyor. Ayrıca kıyafetlerin dikildiği alanların temizliğinden emin olmadığımız gibi, bize ulaşana kadar geçirdiği süreçleri de bilemiyoruz. Kısaca bebek çamaşırları yıkama işlemi yapılmadan kesinlikle giydirilmemeli diyor, öncelikle bu konuya dikkatini çekiyoruz.

Bebek kıyafetlerini yıkamak için en ideal zaman, doğum çantası hazırlığına giriştiğin haftalar olabilir. Yani gebeliğinin 32. haftasına itibarıyla hazırlıklara başlayabilirsin.