Hamilelik Planlama

Nasıl hamile kalınır, hamile kalma pozisyonları, doğurganlık, hamilelik öncesi beslenme ve hamilelik belirtileri hakkında ihtiyacın olan her türlü bilgi burada!

Rahimdeki Polipler Hamileliğe Engel mi?

Birçok kadında görülen sorunlardan birisi olan polip, genellikle iyi huylu ilerliyor ancak korku verdiği durumlar da yaratabiliyor. Peki rahimdeki polipler tehlikeli mi, hamileliği engeller mi, kansere...

Hamile Kalmak İçin Kürler: 9 Mucize Tarif!

Tıbbi bir yöntem olmasa da uygun bitkilerle hamile kalmak için kürler hazırlayarak çocuk sahibi olma şansını artırabilirsin. Hamile kalmayı kolaylaştıran bitki çayları hangileri, senin için araştırdık...

Yumurta Rezervi ve Doğurganlığa Etkileri

Doğurganlıkla doğrudan ilişkisi olan yumurta rezervi, yoğunluğu ve kalitesi ile özellikle infertilite yani kısırlık durumlarında incelenmesi gereken bir konu.

Bakalım yumurta rezervi nedir,...

Vajinada İltihap Hamile Kalmaya Engel mi?

Vajinada iltihap, idrar yolu enfeksiyonları ve mantarlar her kadının hayatında 1 kez de olsa başına gelen bir durum. Bu kadar yaygın bir problem olunca da vajinada iltihap hamile kalmaya engel mi, sorusu...

Sorular & Cevaplar

Tümünü Gör (2567)

Beta hcg

Sevgilimle yakinlasmistim. Ve bunun üstünden 20 gün geçti adet günüm de 2 gün gecikti bugün test yaptırdım beta hcg oranim 0.06 çıktı ama hala regl yok. Lütfen bilgisi olanlar yorum yapabilir mi... devamı

Yeni evliyim ama sanırım çocuk istemeye başladım. Erken mi?

Merhabalar. Kendimi burada bulacağımı düşünmemiştim. En azından bu kadar erken. Biraz uzun yazacağım büyük ihtimalle ama Okuyup yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü kafam çok karışık 💙 Öncelikle ... devamı

adet duzensizliği

mrb hanımlar benim 6 aylık bebeğim var emziriyorum 2 gün adet gecikmesi oldu çok endişeleniyorum ama eşim korunuyor niye adet gecikmesi oldu aranızda bilen varsa bana cvp verirse çok sevinirim şimdide... devamı

Son ilişki 22snde gebelik olabilir mi

Merhaba ayın 22snde eşimle birlikte olduk geri çekilme yöntemiyle. düşük ihtimalle de olsa hamile kalma riski var tam güvenilir yöntem olmadığı için. Adetim bugün 5gün gecikti kan testi verdim Perşemb... devamı

Hafta Hafta Hamilelik

Tebrikler, hayatının en heyecan verici ve mucizevi dönemine hoş geldin! Muhtemelen şimdiden hamile gibi hissetmeye başladın. Haftalar geçtikçe vücudundaki değişiklikleri de göreceksin. Hafta hafta hamilelik bölümünde neler göreceğini öğrenmek için hemen okumaya başla!

Görüntüle

Bebek İsimleri

Bu aracımızı kullanarak doğacak bebeğinize vermek istediğiniz ismi, kökenlerini öğrenerek bulabilirsiniz.

Hamileliğe hazırlık yap!

Artık bir çocuk sahibi olmaya kendini hazır hissediyorsan, kafanda hamile kalmadan önce yapılması gerekenlerle ilgili soru işaretleri olabilir. Haklısın, bu zor ve bilinmezliklerle dolu bir yol. Ama merak etme, sana yardımcı olmak için hamilelik planlama kategorimizde işine yarayacak tüm bilgileri bir araya getirdik.

Hamile kalmak sandığın kadar kolay değil! Önce hayat tarzına, beslenmene, yaşantına bir çekidüzen vermen, doktor kontrollerine başlaman lazım. Çünkü vücudunu sağlıklı hale getirmen hamileliği kolaylaştırır ve hem senin hem de bebeğinin bu süreci sorunsuz geçirmenize yardımcı olur.

Hamile kalma yöntemleri bununla bitmiyor. Kolay hamile kalmak için folik asit ve diğer vitaminleri kullanman, beslenmene dikkat etmen, varsa yumurtalık kistleri, miyom, polikistik over sendromu gibi sorunlar için tedavi olman gerekiyor. Tüm bu konular hakkında detaylı bilgiyi makalelerimiz arasında bulabilirsin.

10 Öneri ile Hamile Kalmanın Yolları!

Hamile kalma pozisyonlarına göz at!

"Hamile kalmak için ne yapılmalı?" sorusunun cevapları arasında hamile kalma pozisyonları da var. Bu pozisyonların spermi yumurtalıklara daha kolay ilettiği ve bebek sahibi olmayı kolaylaştırdığı düşünülüyor. Sen de bunları deneyebilirsin, bir zararı olmaz!

Denemek istersen hepsi burada: Hamile Kalma Pozisyonları Arayanlara 7 Öneri!

Bu arada iş senle bitmiyor, eşinin de bu sürece hazırlanması lazım. Sperm kalitesi, çocuk sahibi olma durumunu etkileyen faktörlerden. Dolayısıyla hamileliğini planlarken sperm kalitesini arttırma yolları hakkında da bilgilenmen gerekir.

Doğurganlık ve yumurtlama dönemi hakkında bilgi sahibi ol!

Çocuk sahibi olmak için doğurgan olduğun yaş aralığını kaçırmaman önemli. İlk adet tarihinle başlayıp yaklaşık 35 yaşına kadar ilerleyen bu dönemde yumurtalıkların ve rahmin hamilelik için çok uygun olacak.

Yumurtlama dönemi hakkında bilgi sahibi olman çok önemli. Çünkü yumurtalarının olgunlaştığı ve döllenmeyi beklediği bu dönemlerde cinsel ilişkiye girmen hamile kalma ihtimalini arttırır. Bu yüzden yumurtlama dönemi hesaplaması yapman ve bu tarihleri kaçırmamanı tavsiye ederiz. Bu konuda işini kolaylaştıracak ovülasyon testlerine de başvurabilirsin.

Hadi bak: Yumurtlama Dönemi Belirtileri: Ovülasyonun 6 İşareti!

Şunu da söyleyelim, adet dönemin düzensizse ya da adet zamanlarını bilmiyorsan yumurtlama dönemini tespit etmen zorlaşır. Bu yüzden bir adet takvimi oluşturman ve düzenli bir şekilde takip etmeni öneririz.

Soru işaretlerini giderelim: Yumurtlama Dönemiyle İlgili En Çok Sorulan 10 Soru!

Adet dönemlerini düzene sok!

Düzenli ve sağlıklı yumurtlamanın gerçekleştiğini anlamanın tek yolu, düzenli adet görmektir. Bu nedenle adet tarihi hesaplaması yapman önemli. Ayrıca varsa adet gecikmesi, adet düzensizliği gibi sorunları çözmen gerekiyor. Doktorun bu durumların altında yatan sorunu tespit edip sana uygun bir tedavi yöntemi sunacaktır.

Eğer adet tarihlerini bilirsen, gebe olduğunu öğrendiğinde “Acaba kaç haftalık hamileyim?” sorusuna da kolayca cevap verebilir, hamilelik takibini kolayca yapabilirsin.

Adet gecikmesi nedenleri hakkında konuştuk: Adet Niye Gecikir Sorusuna 11 Cevap!

Hamileliğin ilk belirtileri!

Yukarıda bahsettiğimiz tüm önerilerimizi uyguladığında ve sorunları çözdüğünde artık hamile kalman daha kolay olacak. Eğer başarılı bir döllenme gerçekleşirse vücudun bir bebek sahibi olacağının işaretlerini sana yavaş yavaş vermeye başlayacak. Halsizlik, adet gecikmesi, akıntı gibi erken gebelik belirtileriyle karşılaştığında hamile kaldığını düşünmeye başlayabilirsin.

Hamilelik belirtileri neler, hamilelik belirtileri ne zaman başlar gibi konularda bilgi için: Hamile Olduğunun 11 Erken İşareti!

Bir erken gebelik testi kullan!

Yukarıda saydığımız hamilelik belirtileri ile karşılaştığında durumu kesinleştirmek için bir gebelik testi almanın zamanı geldi! Piyasada çok çeşitli hamilelik testleri mevcut. Tabii ki hangi markayı almalıyım, gebelik testi fiyatları nasıl gibi soruların olabilir. Merak etme, bu sorularının cevaplarını da burada verdik.

Bu yazımız seni aydınlatacak: Erken Gebelik Testi: Evde Hamilelik Testi Markaları ve Fiyatlarıyla!

Peki, bu gebelik testlerini nasıl yapacaksın ve sonuçları nasıl yorumlayacaksın? Evde yapılan gebelik testleri ne kadar doğru sonuç veriyor? Tüm bunların cevaplarını ve konunun ayrıntısını "Gebelik Testi: Evde Yapılan Hamilelik Testleri Hakkında Her Şey!" yazımızda bulabilirsin.

Hamilelik mi, adet mi?

Bu arada unutma, gebelik belirtileri adet belirtileri ile benzerlik gösterebilir. Hatta üstüne görme denen yerleşme kanamasını gördüğünde adet olduğunu bile düşünebilirsin. Bu yüzden durumu kesinleştirmenin en iyi yolu bir hamilelik testi yapmak olacak.

Bu konuya açıklık getirdik: Hamilelik Belirtisi mi Âdet mi?

Hamile olduğunu anlamanın tek yolu evde yapılan gebelik testleri değil. Kanda gebelik testi yaptırarak da hamilelik durumunu öğrenebilirsin. Bu iki gebelik testi sonuçlarında da vücudundaki BHCG değerine bakılır. Çünkü Beta-HCG hormonu, hamilelik esnasında vücutta artmaya başlar.

Peki ya kısırlık?

İşler her zaman planladığın gibi gitmeyebilir, 1 yıl boyunca korunmasız cinsel ilişkiye girmiş olmana rağmen hamilelik yaşamamış olabilir, “Neden hamile kalamıyorum?” diye sorabilirsin. Bu durumda kısırlık konusundan söz etmemiz gerekir. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsan eşinle birlikte muayene olman lazım. Çünkü kısırlık ikinizle de alakalı bir sorun olabilir.

Kısırlığın pek çok sebebi var. Yumurtalık tüplerinin tıkanıklığı, rahim problemleri, varikosel, sperm kalitesizliği gibi sorunlar bebek sahibi olmanı engeller. Ancak doğru tedavi yöntemleri uygulandığında hamile kalma şansın artar.

En bilinen kısırlık tedavisi tabii ki tüp bebek! Tüp bebek yöntemi ile hamilelik, özellikle 35 yaşın üzerindeki kadınlar tarafından da çok tercih ediliyor. Tüp bebek yönteminde başarılı sonuca ulaşman için bir dizi kontrol ve tahlil sürecinden geçmen de gerekiyor.

Tip bebek dışında aşılama, mikro TESE gibi tedavi yöntemleriyle de bebek sahibi olma imkanın var. Bu tedavileri yaptırabileceğin en iyi tüp bebek merkezleri de kısırlık (infertilite) kategorimizde var, inceleyebilirsin.