Bebekle Araba Yolculuğuna Çıkarken Alman Gereken 8 Önlem

Bebekle yolculuğa çıkmak her zaman anneler için biraz stresli olabiliyor. Bebeğin huzursuzlanması, sıkılması, yorulması ve eğlencesiz kalması sebebiyle yolculuk herkes için sıkıntılı bir hal alabiliyor.

Peki bu durumları nasıl engelleyebilirsin? Bebeğinle araba yolculuğu yaparken alabileceğin 8 önlemi sana anlattık, artık seyahatler daha hasarsız geçecek!

1- Bebek mutlaka oto koltuğunda seyahat etmeli!

Bebeğinin arabadaki güvenliği için elbette bir oto koltuğuna ihtiyacın var. Ancak oto koltuğu güvenliğin dışında bebeğinin rahat etmesi açısından da önemli. Bütün bir yolculuğun anne kucağında geçmesi yerine kendi alanında rahatça yolculuk etmesi daha faydalı olacaktır.

Önerilerimie bak: En İyi Isofixli Oto Koltuğu Tavsiyeleri

2- Yiyecekleri hazır olmalı!

Eğer bebeğini emziriyorsan bu madde senin için geçerli değil ama bu aşamada da şunu söyleyelim. Emzirme saatlerinde mutlaka mola vermelisiniz. Çünkü araba hareket halindeysen emzirme çok güvenli değil.

Eğer bebeğin ek gıdaya geçmişse hem açlığını bastıracağı hem de yerken oyalanacağı parmak gıdaları yanında taşıyabilirsin. Buharda pişmiş havuç, kabak parçaları, ayına göre hazırlanmış pankekler, krepler, kekler de iyi alternatifler. Ayrıca sebze ve meyve pürelerini de iyice paketleyerek yanında taşıyabilirsin.

3- Yedek kıyafetleri unutulmamalı!

Yol boyunca bebeğinin terlemesi, üzerine yemek dökmesi, tuvaletinin sızması gibi birçok sebeple kıyafetleri pislenebilir. Bu gibi durumlarda ıslak ya da pislenmiş kıyafetlerle oturmak ona rahatsızlık vermeye başlayacaktır. Bu yüzden yanında bol bol yedek kıyafet bulundurmalı ve ihtiyaç olduğu zamanlarda vakit kaybetmeden değiştirmelisin. Tabii ki yanına bolca bebek bezi, ıslak mendil gibi eşyaları alman gerektiğinden bahsetmiyoruz.

4- En sevdiği oyuncakları yanında olsun!

Biliyorsun, bebeğin uzun saatler tek bir obje veya oyunla ilgilenmez. Bu yüzden yol boyu onu meşgul tutacak ve ilgisi birinden kaydığında diğeriyle oyalanabileceği sayıda birçok oyuncağı yanında bulundurmanı öneririz. Favori oyuncaklarını da sakın unutma! Ayrıca birkaç kitap da yanına alabilirsin, bunlar da bebeğini bir süre meşgul tutabilir.

Bu bilgiler de lazım olabilir: Bebekle Uçak Yolculuğuna Çıkmadan Önce Oku!

5- Belli aralıklarla mola verin!

Uzmanlar bebekle uzun araba yolculukları yaparken en çok 2 saat aralıklarla mola verilmesini uygun görüyor. Bu molalarda bebeğin hava alır, eğer yürüyorsa kısa yürüyüşler yapar, varsa ihtiyaçlarını giderir. Bu durumlar senin rahatlaman için de geçerli.

6- Güneşlik, battaniye gibi malzemeleri topla!

Gündüz yapılan yolculuklarda güneşe maruz kalma ve akşamüzeri havanın serinlemesi gibi durumlar söz konusu. Bunlar da bebeğini yeterince rahatsız ederek huzursuzluk yaratacak durumlar. Tüm bu değişikliklere ayak uydurabilmek için mutlaka gereken malzemeleri yanında bulundurmalısın. Cama yerleştirebileceğin bir güneşlik ve battaniye işini görecektir.

7- Doğru zamanı seç!

Bebeğinin hayatında büyük değişiklikler yaratan durumlar yaşanıyorsa uzun araba yolculuğunu biraz ertelemeni öneririz. Örneğin tuvalet eğitimi, diş çıkarma dönemi, memeden kesme gibi dönemler bebeğinin halihazırda huzursuz olduğu ve ne yaparsan yap sakinleyemediği zamanlar olduğu için uzun araba yolculuğu ile onu daha da yormak iyi bir fikir değil.

8- Yolculuğunu bebeğinin uyku düzenine göre ayarla!

Hem onun düzeninden şaşmaması hem de yolculuğun biraz daha sakin geçmesi açısından yola çıkış saatinizi bebeğinin uzun uykusunun başlamasına ayarlayabilirsiniz. Bu sayede bebeğin uykusundan olmaz, huzursuzlanmaz ve sizin de stres olmanıza gerek kalmaz.