Doğurganlığı Arttıran Besinler Hangileri?

‘’Hamile kalmak için ne yapmalı?’’ sorusunun cevabını merak ettiğinin farkındayız. Biz söyleyelim. İlk yapman gereken doğurganlığını arttırmak. Bunun için nelere dikkat etmen gerektiğini “Doğurganlık Dönemi Hakkında Bilmen Gereken Her Şey” yazımızda anlattık. Baksan iyi olur.

Doğurganlığını arttırmanın en basit ve temel yolu elbette ki doğru beslenme. Eğer hamile kalmayı kolaylaştıran yiyecekleri bilir ve buna göre beslenirsen, hamilelik planlama sürecin o kadar verimli geçmiş olur.

Ancak sen de kabul etmelisin ki bebek sahibi olmak bir takım çalışması. Bu yüzden eşin de senin kadar bu süreci ciddiye almalı. Bu yüzden “Beyler Size Sesleniyoruz: Sperm Kalitesi Nasıl Arttırılır?” yazımızı eşinle paylaşmanı öneririz.

Partnerinle ilgili bilgiyi de verdikten sonra hadi başlayalım, doğurganlığı arttıran besinler nelermiş?

Mercimek

Vücudunun ihtiyacın olan B vitamini, fosfor ve demir kaynağını sana sağlar. Ayrıca bitkisel kaynaklı bir protein olduğu için doğurganlığı arttırmada çok etkili. Sakın ihmal etme!

Doğurganlığı Olumlu ve Olumsuz Etkileyen 13 Faktör!

Avokado

“Folik asit hamile kalmaya yardımcı olur mu?’’ diyorsan cevabımız, evet! Hamilelik öncesi ve hamileliğin ilk 3 ayında mutlaka alman gereken folik asidi avokadoda bulabilirsin. İçerdiği doymamış yağ asitleri sayesinde üreme hormonların da düzene girer.

Daha ayrıntılı bilgiyi Folik Asit, Hamile Kalmak İsteyenlere Nasıl Yardımcı Olur? yazımızı okuyarak öğrenebilirsin.

Havuç

Adet döngünün düzene girmesini sağlar. Bu sayede yumurtlama zamanını kolayca hesaplar ve doğurganlık dönemini belirlersin. Unutma, doğurganlık döneminde ilişkiye girmen hamilelik şansını arttırır.

Turunçgiller

Portakal, mandalina, greyfurt gibi turunçgiller içerdikleri bol C vitamini sayesinde yumurta hücrelerinin korunmasını ve iyileşmesini sağlar. Bu da tabii ki doğurganlığını arttırır.

Doğurganlığı Arttıran 5 Yoga Hareketiyle Tanış!

Sarımsak

Adeta bedeninin fedaisi. Bütün mikropları öldüren bir dezenfektan. Üstelik üreme hormonlarının çalışmasını da düzenliyor. Daha ne yapsın!

Karnabahar

E vitamini deposu olmasının dışında cinsel gücünü arttırmak için de birebir.

Prof. Dr. İsmail Çepni'ye kulak ver:

Yumurta

İçerdiği D ve B6 vitaminleri, hamile kalmak için önemli bir rolü olan progesteronun salgısını sağlar. Bu arada progesteron hormonu yumurtlama döneminde salgılanan ve rahim içi duvarının embriyonun tutunabileceği hale gelmesine yaradığını da söyleyelim.

Somon

Tam bir omega-3 deposu. Somon, içerdiği omega-3 sayesinde bedeninde bebeğin için uygun ortamı yaratma sürecini hızlandırır. Ayrıca sağlıklı yumurta üretimin için de gerekli.

Elma

Yeşil ya da kırmızı fark etmez. Elma, üreme sistemini çalıştırır ve doğurganlığını arttırır.

Doğurganlığı Arttıran Sağlıklı ve Lezzetli Smoothie Tarifleri

Soğan

Tazesi de olur kurusu da. Yeter ki tüket. Soğan, hormonlarını düzene sokarak yumurtlamanı kolaylaştırır. Ayrıca soğan suyunun kistleri yok etmek için kullanıldığını da söyleyelim.

Keten tohumu

İçerdiği çinko, yumurtaların için oldukça önemli. Çünkü bu sayede yumurta oluşumun düzenlenir. Mesela yoğurdunun içine bir kaşık keten tohumu katmayı deneyebilirsin. Ayrıca bilmende yarar var; keten tohumu yüksek oranda doymamış yağ asidi içerir. Bu da partnerinin sperm sayısını arttırır.

Lahana

Vücudundaki östrojen hormonunu dengeler. Yumurtalarını korur ve doğurganlığını arttırır.

Yalan yanlış bilgilere inanma: Doğurganlıkla İlgili Efsaneler ve Gerçekler

İstiridye

Çinko doğurganlığın için önemli. Çünkü çinko eksikliğinde yumurta oluşumu yavaşlar. Tüketebileceğin en iyi çinko deposu besin ise istiridye.

Kereviz

Vücudunun salgı bezlerini çalıştıran kereviz, cinsel isteğini de arttırır.

Hamilelik Öncesi Beslenme Listesinde Bulunması Gereken 10 Yiyecek!

Muz

Muz, testosteron seviyeni azaltarak hamile kalma ihtimalini arttırır. Üstelik yumurtalarının daha sağlıklı oluşması için de vazgeçilmez bir besin.

Kuşkonmaz

Yumurtaların için oldukça faydalı olan çinko, kuşkonmazda bolca var. Yumurtalarının daha iyi çalışması için kuşkonmaz tüketmen çok önemli.

Hamilelik Öncesi Beslenme: Beslenme Programına Alman Gereken 7 Vitamin ve Mineral!