Bebekle Dışarıda Yemek Yerken Gerekli 8 Eşya!

Bebekle dışarıda vakit geçirmek söz konusu olduğunda rahatlık ve hijyen tabi ki en önemli konuların başında geliyor. Bebeğinle ev dışında bulunacaksan ve üstelik onu doyurman da gerekiyorsa yanında mutlaka bulundurman gereken bazı eşyalar var. Bakalım bu bebek beslenme malzemeleri nelermiş:

  • Bebeğini emzirmeye devam ediyorsan yanına bir emzirme önlüğü almanı öneririz çünkü gittiğin her yerde emzirme odası olmayabilir. Emzirme önlüğü sayesinde bebeğini konforlu bir şekilde emzirebilirsin.

  • Bebeğine formül mama veriyorsan mamaya, biberona ve tabi ki doğru sıcaklıkta bir suya ihtiyacın var. Evde hazırladığın suyu minik bir termosa koyup yanına alırsan senin için büyük kolaylık olur. Böylelikle su ısıtmaya ihtiyacın olmaz.

Bebeğin ek gıdaya geçtiyse yani oturarak beslenebiliyorsa işler biraz daha değişiyor.

1. Portatif mama sandalyesi

Muhtemelen yemek yiyeceğiniz yerde mama sandalyesi bulunuyordur çünkü artık mama sandalyesi bulunmayan bir kafe ya da restoran kalmadı, ama mama sandalyesi dolu olabilir ya da daha hijyenik olduğu için kendi mama sandalyeni götürmek isteyebilirsin.

Çok pratik, rahatça taşınan ve kurulan mama sandalyeleri var. Portatif mama sandalyeleri olarak adlandırılan bu mama sandalyeleri, direkt olarak masaya monte edilebiliyor ya da herhangi bir sandalye üzerine konulabiliyor. Bebeğin henüz ek gıdaya geçmediyse yanına alman gerekenler biraz daha az aslında.

2. Oyuncak

Canı sıkılan bir bebekle oturarak vakit geçirmek, özellikle de çevrede tanımadığın pek çok insan varsa çok zor olabilir. Bu yüzden, yanında bebeğinin en sevdiği birkaç oyuncak olmalı. Yemek alanında kirlenmesi çok mümkün olduğundan silinebilir, yıkanabilir oyuncakları tercih etmelisin.

3. Kullan at mama önlüğü

En büyük kurtarıcılarından biri kullan at mama önlüğü. Bebeğin beslenirken takacaksın, işin bitince atacaksın. Çok rahat değil mi? Kirlenmiş mama önlüğünü ayrı bir poşete koymak, eve gittiğin gibi iyice yerleşmiş leke izlerini yok etmek için elde çitilemek, hemen yıkamak filan yok.

4. Kullan at örtü

Bir başka kurtarıcın da kullan at örtü. Biraz önce başka bir bebeğin kullanmış olduğu ve temizliğinden yeterince emin olmadığın mama sandalyesi tepsisini güvenle kullanabilmek için olmazsa olmazlardan. Tepsiyi temizlemeye, ıslak mendillerle silmeye çalışma. Kullan at örtünü ser, için rahat olsun!

5. Vakumlu tabak

Altı vakumlu olan bir tabak, bulunduğu yüzeye sıkıca yapışır. Böylelikle içindeki yemeğin dökülmesini önler, tabağın kırılmasını ve içerisindekilerin etrafa saçılmasını da... Yanında bu tip bir tabak bulundurmanı mutlaka öneririz!

6. Suluk

Bebeğinin ayına uygun, emzikli ya da pipetli suluklardan birini mutlaka yanına almalısın. Önerimiz; su içerken üzerini ıslatmasını önleyen, damlatmayan suluklardan kullanman. Unutmadan söyleyelim; bebeğin henüz 1 yaşından küçükse, kaynatıp dinlendirdiğin içme suyunu her zaman yanında taşı.

7. Islak mendil

İyi ki şu ıslak mendiller var, çok pratik temizlik sağlıyorlar değil mi? Kısacası, yanına almayı unutmaman gereken şeylerden biri de ıslak mendil.

8. Tabi ki yedek kıyafet!

Bebekle dışarı çıkmak demek zaten yanında bol bol yedek kıyafet taşımak demek. Hele bir de yemek söz konusu olunca… Islanan, kirlenen, yemek lekeleri içinde kalan kıyafetleri değiştirmek için önerimiz yanına bir değil birkaç takım kıyafet alman!

Bu makaleyi arkadaşlarınla paylaş: