Bebeğinle Uçak Yolculuğu Yapmanı Kolaylaştıracak İpuçları!

Bebeğinle uçak yolculuğuna çıktığında bilmen gerekenleri merak ediyor musun? Sunucumuz Necla, “Bebeğe uçak bileti alınır mı?”, “Uçağa puset sokulur mu?” ve bunlara benzer birçok sorunun cevabını bu videoda veriyor.

Bebeğe uçak bileti alınır mı?

Eğer bir yakınınla seyahat ediyorsan 3’lü koltuklardan sağı ve solu satın alırsan aradaki koltuğun rezerve edilme ihtimali azalır ve bebeğine bir alan yaratabilirsin.

0-2 yaş döneminde bebeklere ayrı bir bilet almak zorunda değilsin. Kısa bir uçuşta bebeğin uçağında seyahat edebilir. Ama uzun bir uçuş olacaksa bebeğin için bir koltuk satın alman senin ve bebeğinin rahatlığı açısından faydalı olabilir. Bu sayede bebeğinin koltuğunu da alabilirsin. Yoksa senin kucağında emniyet kemeriyle seyahat etmesi zor ve güvensiz bir yöntem.

Uçuş zamanını bebeğinin biyolojik saatine göre alman kolaylık sağlar. Bebeğinin daha aktif ve mutlu olduğu sabah saatleri uygun olabilir.

Acil çıkış kapılarında bebeğinle oturamazsın, buna dikkat etmelisin.

Yer görevlisinden varsa seni daha boş bir alana almasını rica edebilirsin.

Bebek kaç günlükken seyahat edebilir?

Bebeğin 1-2 haftalıkken doktorunun da onayıyla seyahat edebilir. Ama çok elzem bir durum yoksa 40 günlüğe kadar beklemen faydalı olabilir.

Eğer bebeğin;

  • Prematüreyse,
  • Akciğer sorunu varsa,
  • Özel ilaçlar kullanıyorsa,
  • Kulağında enfeksiyon varsa doktoruna danışmadan uçak yolculuğu yapmamalısın.

Bebekle havalimanında nasıl hareket etmeli?

Bebeğini x-ray cihazından geçirmek istemezsen sana çoğunlukla yardımcı olurlar. Havalimanı içinde pusetle hareket edebilirsin. Ama puseti katlamak, denetimden geçirmek yanında biri olmadan çok zor. Bu yüzden bir kanguru tercih edebilirsin.

Bebekli yolculara genelde geçiş hakkı tanıyorlar. Ama uçakta bebekle uzun süre bekleme istemezsen son dakikalarda da girebilirsin. Uçağa binerken bebek için mama, su, anne sütü ya da ilaç alabilirsin. Bunlarla alakalı bir sıvı kısıtlaması yok, aklında olsun.

Uçak içerisinde bebekle nasıl hareket etmeli?

Kabine girdin. Uçakta yer görevlilerinden bebeğin için emniyet kemeri istemelisin. “Uçakta bebek emniyet kemeri nasıl takılır?” diye düşünüyorsan merak etme. Kabin görevlileri sana yardımcı olacaktır. Koridor tarafında oturuyorsan servis arabalarına muhakkak dikkat et ki bebeğine çarpmasın.

Kabin içerisinde inişte ve kalkışta bebeğinin kulağındaki basıncı azaltmak için emzik, biberon kullanarak emme refleksini harekete geçirip daha az huzursuzlanmasına yardımcı olabilirsin.

Bebeğinin güvenliği açısından insanlar eşyalarını yukarıdan indirirken ya da koyarken bebeğini biraz daha koruma altına almalısın.

Eğer uçakta ekran varsa çizgi film açarak ya da atıştırmalık vererek onu oyalayabilirsin.

Bebeğin uçakta ağlayabilir, huzursuzlanabilir. İnsanlar ne der diye düşünüp bunları kafaya takma, sen rahat olursan bebeğin de rahat olacaktır.

Bebeğinle Uçak Yolculuğuna Çıkmadan Önce Oku, Pişman Olma!


  • İlişkili etiketler:
  • bebek bezi
  • uçak yolculuğu
  • seyahat