Kehribar Bebek Kolyesi Nedir, Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Kehribar kolyesi, son zamanlarda birçok bebeğin boynunda kendini göstermeye başladı. Peki ne işe yarıyor bu kehribar bebek kolyesi, neden anneler kehribar kolyesine bu kadar ilgi göstermeye başladı?

Kehribar bebek kolyesi faydaları, zararları ve tüm yönleriyle bu yazıda yer aldı! Bu yazıya bakmadan kolye almaya kalkma!

Kehribar nedir?

Kehribar, doğada bulunan şifalı taşlardan biri. Kozalaklı ağaçların reçinesinin katılaşması ile oluşuyor. İçerisinde süksinik (amber) asit bulunuyor. Bu asidin de özellikle ağrı kesici ve antibiyotik etkisi olduğu biliniyor. Bu nedenle bazı hastalıklarla baş etmek için özellikle takı şeklinde vücutta taşınabiliyor. Kehribar bebek kolyelerinin de amacı, miniklerin yaşadığı bazı problemleri hafifletmek.

Kehribar bebek kolyesi ne işe yarar?

Anneler "Kehribar kolye ne işe yarar?" sorusunun cevabını çok merak ediyorlar. Kehribar bebek kolyesi en çok bebeklerde diş çıkarma döneminde kullanılıyor. Çünkü kehribar içerisinde bulunan süksinik asit, bebeklerin bu dönemdeki huysuzluğunu, ağrılarını ve salya artışını engelliyor. Hatta bu yönüyle “kehribar bebek diş kolyesi” ya da sadece “diş kolyesi” olarak da anılıyor.

Peki kehribar kolye diş çıkarma döneminde bunu nasıl yapıyor? İşin özü taşta bulunan doğal yağlarda! Taşlar kolye şeklinde bebeğin derisiyle sürekli temas halinde bulunduğu için vücuda doğal yağlarını ve dolayısıyla da şifasını salıyor.

Kehribar bebek kolyesi faydaları neler?

Bakalım kehribar diş kolyesinin bebekler için sağladığı yararlar nelermiş?

  • Bebeklerde diş çıkarma dönemindeki huysuzluğu en aza indirir.
  • Yine özellikle bu dönemde oluşan salya artışını en aza indirir.
  • Kehribar kolye kullanımı diş çıkarırken yaşanan acıyı hafifletir.
  • Diş çıkarma döneminde bebeğinin vücudu enfeksiyonlara açık hale gelir. Bebekler için kehribar kolye antibiyotik etkisi ile enfeksiyonlarla savaşır.
  • Kulak ve boğaz ağrılarına iyi gelir.
  • Özellikle kolik olan bebeklerde gaz sorununa karşı etkili olduğu da bilinir.
  • Kehribar kolyenin faydaları arasında tüm bu sorunlarla savaştığı için bebeğinin uykusunun iyileşmesine de yardımcı olması da var.

Hadi bak: Ay Ay Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Olmalı?

Tabii şunu da belirtmekte fayda var. Kehribar kolyesinin bu faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış değil. Bu yorumlar daha çok bebekler için kehribar kolye kullananlar ebeveynler tarafından gelmiş. Bu faydalar birçok bebekte gözlenmiş ama senin bebeğinde görülmeme ihtimali de var. Bu yüzden bebeklerde kehribar kolye faydaları değişiklik gösterebiliyor.

kehribar kolye banner

Kehribar bebek kolyesi zararları neler?

Kehribar kolye bebek için ne işe yarar?” sorusunu cevapladık. Şimdi de olası zararlarından bahsedelim.

Kolyede bulunan boncukların birbirine dolanma ihtimali var. Bu da bebeğinin nefessiz kalmasına ve hatta boğulmasına neden olabilir. Bu takıların bileklik versiyonlarında da kangren yapma olasılığı var. Bu, kehribar kolye zararlarının en tehlikelisi. Bu nedenle bu takıları çok kontrollü kullanmalısın. Bu riskten kurtulmak için kolyeyi kıyafetlerine de takabilirsin.

Bazı kaynaklar süksinik asidin cildi tahriş etme özelliğine sahip olduğunu söylüyor. Ayrıca kehribarın ağızla temasında daha farklı reaksiyonlar görülebileceğini düşünüyorlar. Kehribar taşının zararları olarak yalnızca bunu söyleyebiliriz. Bu nedenle kehribar bebek kolyelerini kullanmadan önce doktoruna danışabilirsin.

Güvenlik önemli: Bebeğin Emeklemeye Başlamadan Önce Evi Tehlikesiz Hale Getirme Yolları!

Kehribar bebek kolyesi kaç aylıkken takılır?

kehribar kolye kaç aylıkken takılır

Kehribar bebek diş kolyesi, 4 aylıktan önce kullanılmaması gereken bir ürün. "Kehribar kolye kaç aylıkken takılır?" sorusu için en uygun görülen zaman bebeklerde diş çıkarma dönemine tekabül eden 6-8 aylık dönem.

Yavrunu takip et: Ay Ay Bebek Gelişimi

Kehribar bebek diş kolyesi nasıl kullanılır?

  • Kehribar kolyesini satın aldığında kullanmadan önce ılık su ile yıkayıp, kurulamalısın.
  • Bebeğin uyuduğunda boğulma riskine karşı kehribar kolyesini muhakkak boynundan çıkarmalısın.
  • Kolyeyi her 2 ya da 3 ayda bir toprak bir kapta ya da saksıda bir gece kadar bekletmelisin. Bu, kolyede biriken enerjinin boşalmasını sağlıyormuş.
  • Kolyeyi bebeğinin ağzına sokmasına izin vermemeli ve muhakkak sen gözünün önündeyken kullanmalısın.

Kehribar bebek diş kolyeleri seçerken nelere dikkat etmeli?

  • Faydalarından yararlanmak için muhakkak gerçek kehribar taşı kullanılan kolyeleri satın almalısın. Bu yüzden sertifikalı kehribar bebek kolyesi ürünleri bulmaya bak.
  • Baltık damla kehribar kolyeleri çok daha etkili olduğu düşünülüyor. Tercihini bu modellerden yana kullanabilirsin.
  • Kehribar diş kolyesinin rengi özelliğini değiştirmiyor. Bu taş doğada genellikle limon, bal, karamel ve vişne renklerinde bulunuyor. Bunlardan birini seçebilirsin.
  • Dolanma ve boğulma riskine karşı sık boncukları olan veya boncuklar arasına düğümler atılmış ürünleri tercih edebilirsin.

Kehribar bebek kolye fiyatları nasıl?

Bebek kehribar kolye fiyatları markadan markaya değişim gösteriyor. Ama genellikle 100-200 lira arasında değişen bir fiyat aralığı var.

Kehribar bebek kolyesi (96,90 TL)

kehribar bebek kolyesi

Olası kazalara karşı her bir boncuğunun arası ayrı ayrı düğümlenen damla kehribar kolye, %100 orijinal ve sertifikalı bir ürün.

  • Dayanıklı iplikten, 1. sınıf kalite baltık kehribarından yapılmış ve üretiminde vidalı klips kullanılmış.
  • Kilitli vidalı klipsi sayesinde bebeğinin kolyeyi çıkarmasını önlüyor.
  • %11 oranı ile en yüksek süksinik asit içeriğine sahip.
  • Süksinik asit oranıyla etkili performans gösteren bu kehribar diş kolyesini bebeğinin 0-3 yaş döneminde kullanabilirsin.

Annelerimiz bu konuda neler demişler: Kehribar kolye kullanan var mı?