Düşükte Kanama Nasıl Olur?

Gebelik kayıpları anne adayları için çok sarsıcı ve üzücü oluyor. Ancak bazen gebelik sırasında meydana gelen basit bir lekelenme de düşük zannedilebiliyor. Peki düşükte kanama nasıl olur? Gelen parçaların şekli nasıldır ve kanama miktarı ne kadardır? Senin için anlattık!

Daha fazla bilgi için de buraya bakabilirsin: Hamilelikte Düşük Neden Olur, Tedavisi Var mı?

Düşükte kanama nasıl olur?

Düşük sırasında illa ki vajinadan parçalar gelmesi gerekmiyor. Düşük, doku parçaları olmadan da yalnızca kanamayla başlayabiliyor. Bu kanama şiddetli ya da başlarda hafif sonraları şiddetli bir şekilde olabilir.

Bazen düşük olması için kanama da şart değil. Vajinadan su gelmesiyle birlikte de düşük yaşanabiliyor. En yaygın bilinen düşük belirtisi kanama olsa da herhangi bir ağrı ya da kramp olmadan da düşük yapabilirsin.

Düşükte gelen parçalar nasıl olur?

Gelen doku parçalarının spesifik bir şekli yok aslında. Parçaların düzensiz bir şekli olabilir ve boyutları değişebilir. Kan pıhtısı şeklinde de olabilir. Doktoruna göstermek için bu gelen parçaları bir kaba koyabilirsin.

2 haftalık bebek düşmesi nasıl olur?

Bazı gebelikler rahme tutunmadan düşükle sonuçlanabiliyor. Buna kimyasal gebelik deniyor, ancak rahme tutunma olmadığı için kimyasal gebelikler düşük olarak kabul edilmiyor. Bu tarz çok erken düşüklerde yoğun bir kanama olmayabiliyor.

Erken düşükte kanama nasıl olur?

Gebeliklerin neredeyse yarısında erken dönemde lekelenme şeklinde kanama olabiliyor. Ancak bu kanama lekelenme de olsa düşük tehdidi olarak algılandığı için muhakkak doktora görünmek gerekiyor.

Çok zor bir süreç olduğunu biliyoruz: Düşük Yapan Kadının Psikolojisi Hakkında Her Şey!

Düşükte kanama miktarı ne kadar olur?

Düşükte kanama miktarı

Düşük yapmanın yol açtığı kanama miktarı her zaman aynı olmayabiliyor. Bu yüzden sana bir miktar belirtmemiz doğru olmaz. Ancak düşük kanamasının hafif lekelenme şeklinde başlayarak şiddetli bir hal alabileceğini ya da direkt şiddetli bir şekilde başlayabileceğini söyleyebiliriz.

Burada asıl dikkate alman gereken şey, miktarından da ziyade gebeliğinin herhangi bir döneminde vajinal kanama yaşaman.

Düşük kanaması ne renk olur?

Bu konuda en çok merak edilen şeylerden biri de düşük kanaması rengi nasıl olur, sorusu. Kanın rengi parlak kırmızı, pembe ya da kahverengi olabilir.

Düşükte kanama ne kadar sürer?

Düşük kanaması bir gün de sürebilir birkaç gün de. Eğer düşük tamamlandıysa kanama bir hafta, en çok da iki hafta içerisine bitiyor. Düşük sonrası ufak tefek kramp şikayetlerin olabilir, bu da gayet normal.

Bunları öğren: Düşükten Sonra Hamilelik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu makaleyi arkadaşlarınla paylaş: