İpeksi Tatlar

İpeksi Tatlar

Randevu/Bilgi Alın

Firma ile iletişime geçmek için

Fiyatlandırma Tipi

Kilogram
Dilim başı

Minimum Sipariş

10-15 kişilik
15-20 kişilik
20+ kişilik

Ne kadar önce iletişime geçmeliyim?

5-7 gün
3-5 gün
1-3 gün
7 günden fazla

Tema

1 yaş
Safari
Frozen
Angry Birds
Aslan
Denizci
Korsan
Hello Kitty
Küçük Prens
Mickey Mouse
Minnie Mouse
Pamuk Prenses
Uçaklar
Şirinler
Arabalar
Uğur Böceği
Güneş
Prenses Sofia
Winx
Batman
Superman
Dinazorlar
İtfaiye
Ninja Kaplumbağalar
Spiderman
Futbol

Temaya uygun ek ürünler

Çikolata
Cakepop
Makaron
Kurabiye
Cupcake

Pasta sevkiyat şekli

Elden teslim
Soğutmalı araç ile adrese teslim
Kargo

Şeker hamuru kullanılıyor mu?

Evet
Hayır

Tereyağ kullanılıyor mu?

Hayır
Evet

Organik un kullanılıyor mu?

Evet
Hayır

Organik şeker kullanılıyor mu?

Evet
Hayır

Organik yumurta kullanılıyor mu?

Evet
Hayır

Taze mevsim meyveleri kullanıyor mu?

Evet
Hayır

Glutensiz mi?

Evet
Hayır

Diabet için uygun üretilir mi?

Hayır
Evet

Laktozsuz üretim yapılır mı?

Evet
Hayır

Yumurtasız üretim yapılır mı?

Evet
Hayır

Talebe özel kişiselleştirme, ekleme ve değişiklik yapılıyor mu?

Evet
Hayır

Şehir dışı gönderim yapılıyor mu?

Evet
Hayır

Ambalaj ücreti var mı?

Evet
Hayır

Pasta raf ömrü ne kadar?

1-3 gün
3-7 gün

Hakkında

Tezgaha boyu yetişmezken ayağının altına konan bebek sandalyesiyle tezgaha erişip kek tenceresinin dibini sıyırma karşılığında kekleri karıştırmaya başladı. 8 yaşında ilk kekini yaptı.Derslerinin tekrarlarını mutfakta annesi yemek pişirirken yemek kokuları içinde yapmaktan hoşlanmaya başladı. 10 yaşındayken bu malzemelerden başka yemek nasıl yapılır diye kafaya taktı, doğradı, dondurdu, karıştırdı, haşladı… 11 yaşında ilk domatesli pilavını yaptı.. 12 yaşında arkadaşı Banu ile lokantacılık oynayabilmek için azar azar yemekler pişirdi, undan hamur yapıp kızarttı, fırınladı.. taş gibi şeyleri lezzet küpüymüş gibi yedi, zavallı Banu ya yedirdi. 12 yaşını doldurmamıştı ki yaprak sarmayı öğrendi. 1 sardı 2 tane sarmadan yedi… 12 yaşına kadar ablasının pasta çırağı olarak mutfakta çalıştı. 1 kilo kestane soydu, portakal ayıkladı, sos karıştırdı, muhallebi dibi sıyırdı.. Ablası evlenince çıraklıktan kurtuldu. 13 yaşında 28 tane enginar ayıkladı. Annesinin misafirlerine kekler ve börekler yaptı.

Üniversiteyi kazanabilmek için biraz mutfaktan çıktı. Mimarlığı dereceyle kazandı, dereceyle bitirdi. Master için gittiği İstanbul’da ev arkadaşı Nihan'a hayatının ilk puf böreğini göz kararı ölçülerle yaptı. Bütün apartmana dağıttılar, bitmedi.. Yengesi arkadaşlarını çağırıp bir daha yapmasını istedi. İlk defa başkalarına börek yaptı. Elleri su topladı.. 22 yaşında evlendi. Bütün bekar arkadaşlarına devamlı yemek yaptı. Bir ara catring kurmayı düşündü(daha Türkiye’de o işin adı konmamıştı) Kocası vazgeçirdi. Mimarlığa doktora yaparak devam etti. Macar gulaşı, patlıcan salatası, böreği, keki arkadaşlar arasında ünlendi. Yaprak sarması için sıraya girenler oldu.. 65 kişilik ihtisas yemeğini arkadaş destekleriyle hazırladı, 18 yumurtadan mayonez yaptı, 250 tane sigara böreği sardı, ayıkladı, doğradı, pişirdi, yedirdi..

İzmir e geri döndü. 3 ay iş bulamadı. Değişik yemekleri denedi. Arkadaşlarına davetler verdi. 15 kişilik protokol yemeği hazırladı. Sonra boşandı. Bir süre sadece sokak yemekleriyle ve de annesinin yemekleriyle yaşadı. Yemek yapmak için arkadaşlarını toplayıp durdu. 1999 da kendi mimarlık bürosunu açtı. Dekorasyon ve mimari proje üzerinde çalışmaya devam etti. 2002 de peynir yaptı. Astarı yüzünden pahalı olunca ekmek yapmaya başladı. Hamur yoğurmayı çok sevdi. O günden sonra sokaktan ekmek almadı. 2006 da yemek yapmayı özlediğini fark etti. İtalyan Kültür Derneğinde yemek kurslarına katılmaya başladı. Bir arkadaşının ekmeklerini satsana sözüyle İzmir Sanat Kafe macerası başladı. İpeksi Tatlar adı alında ilk cheesecake ini kafe için yaptı. Kapışıldı. Menüye karışmaya başladı. Mart 2007 de 42 kişiye İtalyan yemekleri yaptı. Bir ay sonra ikincisi yinelendi. Mekanda içki yasağı olduğu için kafe sahibi arkadaş ikna edilemedi yemekler süresiz ertelendi. Genel pasta eğitimi almaya gittiğini zannederken şeker hamuruyla tanıştı. Kolayca şekil verilebilen hamur, mimarlıktan gelen 3 boyut kavramının desteğiyle çok eğlenceli geldi.

Yemek yapmayı çok seven ve güzel yemek yapan Atilla’ya aşık oldu. İtalyan kültürdeki kurslara katılmaya devam etti. En sonunda İtalyan gacılara Türk mutfağı kursunun iki bölümünü verdi. Yeni evlenenlere veya kolay yemek yapmanın püf noktalarını öğrenmek isteyenlere 4 haftalık “İpek’ten mutlu mutfak sırları” isimli kursu düzenledi.. Kursa çoğunlukla arkadaşları onun yemeklerini öğrenmek için katıldılar.. Sonuçta, 5 kişi artık kendi ekmeğini kendi yapıyor, mutfaktan nefret eden arkadaşı mutfağa keyifle giriyor ve her yemek pişirmesinde kulak çınlatıyor, bir arkadaşının çocukları enginar ve kereviz ile tanıştı.. bir diğeri oğluna domates çorbası sevdirdi, bir diğerii de sevgilisine kolay yemek yapmayı öğrendi.. Çikolata yapmaya merak sardı... Yaptığı ilk çikolataları bile satmaya başladı. (o günlerde o çikolataları alan arkadaşlarına çok teşekkür ediyor.. Cesaretlerinden dolayı onları kutluyor...)

Çikolatayı gerçekten yapmaya başladığında çikolata tadım günleri düzenledi. 1000 adetten fazla çikolatayı ikram etti.. üstelik bunu iki kere yaptı. Gerçekten çikolata yapmak için eğitim almanın gerekli olduğunu farkedip, Belçikaya Advance Pralin Çikolata kursuna katıldı. Artık, taze, katkısız, şık ve lezzetli çikolatalar yapıyor... Anadolu Üniversitesinden e-eğitim bölümünden Catering eğitimi aldı. Bütün bu işleri yaptığı evindeki mutfağından, iş mutfağını toparlayıp, büronun bir odasını mutfak haline getirdi. Artık hem çizim yapıp hem pasta yapabiliyor...

Ticaret Odasının İş Kadınları Konseyine katıldı. Bir arkadaşının yazdığı kitaba çocukluğunda yaptığı kek ve mozaik pastasıyla katkıda bulunuyor. Çikolata bilgisini paylaşmak için “Temel Çikolata Eğitimi” kursunu veriyor. Daha sağlıklı yaşamak, herkesin kendi ekmeğini yapmasına özendirmek için de ekmek kursları düzenliyor. Öyküsünü anlatan arkadaş ve müşterilerine kişiye özel pastalar tasarlıyor. Çikolatanın üzerine mektup yazılabildiğini keşfetti.. Ne demek isterseniz yazıyor, kutuluyor, süslüyor ve dilediğiniz yere kargoluyor.. ya da teslim ediyor... Bürosunda birlikte çalıştığı arkadaşlarına sürpriz yemekler ve pastalar yapıyor. Sipariş üzerine hazırladığı taze, katkısız, Çikolatalarını, Pastalarını, Cheesecakelerini ve Ekmeklerini satmaya devam ediyor, özel davetlerde danışmanlık ve yemek yapıyor… Atelye Mimarlık adı altında mimarlık yapmaya devam ediyor.. Tasarlıyor, uyguluyor.. o bunu hep yapıyor.. Mekanlara yaşam, yaşama tat katıyor...

İletişim

Cumhuriyet Bulvarı 192 / 12 Alsancak