Yeni Alınan Yenidoğan Kıyafetlerini Bebeğine Giydirmeden Önce Yıka
Bebek kıyafetlerini ilk aldığında el değmemiş gibi görünse de temizliğe ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle bebek kıyafetlerini aldıktan sonra nasıl görünürse görünsün, üzerinde bol miktarda mikrop ve alerjen bulunabilir. Bu nedenle bebeğinin yeni eşyalarını kullanmadan önce yıkamalısın. Çünkü bebekler, özellikle yeni doğanlar hassas bir cilde sahiptir.
Ön İşlem: Lekeleri Çıkart!
Bebeğinin giysileri süt, mama veya kusmuk gibi çeşitli lekelerle lekenebilir. Leke çıkarma söz konusu olunca hızlı hareket etmek önemlidir. Leke, kıyafetin üzerinde kurumadan önce yıkamaya çalış. Bu sayede lekenin kıyafete yerleşmesini önlemiş olursun.
Bebek kıyafeti kaç derecede yıkanır?
Bebeğinin günlük çamaşırlarını 40 derecede, hassas çamaşırlarını 30 derecede, beyaz çamaşırlarını ise 60 derecede yıkayabilirsin. Tabi çamaşırların etiketlerindeki yıkama talimatlarını okuyarak uygun sıcaklıkta da yıkayabilirsin. Bu sayede çamaşırların ömrünü korumuş olursun.
Bebek Kıyafeti Hangi Programda Yıkanır?
Bebek kıyafetlerini yıkarken kullandığın programdan çok ne kadar duruladığın önem arz eder. Yeni nesil çamaşır makinelerinin çoğunda bebek kıyafetlerini yıkamak için özel yıkama programları olabiliyor. Bebek programlarının, diğer yıkama programlarından farkı ekstra durulama süresi oluyor. Bu nedenle normal bir çamaşır makinesinde de bu işlemi kolayca yapabilirsin.
Bebek Kıyafetleri Ayrı mı Yıkanmalı?
Bebeğinin çamaşırlarını ailenin geri kalanının çamaşırlarından ayrı yıkamanı öneririz. Bir yetişkin için kullanılan çamaşır deterjanı ya da yumuşatıcısı bebeğinin hassas cildine zarar verebilir hatta alerjik reaksiyona sebep olabilir. Bebeğinin kıyafetlerini renklerine göre ayır, tıpkı yetişkin kıyafetleri gibi. Ardından uygun sıcaklık ya da programda yıkayabilirsin. Ufak bir ipucu: Bebeğinin ufak kıyafetlerini (çorap, mendil gibi) bir file içinde yıkabilirsin. Bu sayede kaybolmalarını engellemiş olursun.
Bebekler için sıvı deterjan mı toz mu?
Bebeğinin çamaşırlarında bebeklere özel geliştirilmiş sıvı deterjan kullanman önemlidir. Bebek çamaşırları, battaniyeler, çarşaflar ve kısacası yıkanabilen ve bebeğine temas eden tüm eşyaları yetişkinlerin eşyalarından ayrı ve onlara özel deterjanlar ile yıkanmalıdır.
Yeni doğan bebekler için hangi deterjan kullanılır?
Bebeğin için deterjan seçerken dikkat etmen gereken en önemli nokta içeriğinin doğal ve temiz olmasıdır. Yenidoğan bebeklerin cildi narin ve alerjik reaksiyonlara açıktır. Bebeklere özel üretilmiş Uni Baby Yenidoğan Sıvı Çamaşır Sabunu, bildiğiniz doğal kaynaklı sabunu sıvı haliyle sunar. Böylece çamaşırda sabun kalıntısı bırakmaz. Bebeğinin hassas cildine temas eden çamaşırları temizlerken sen de doğal kaynaklı bir formülle hazırlanan Uni Baby Yenidoğan Sıvı Çamaşır Sabunu kullanabilirsin. Uni Baby Yenidoğan Sıvı Çamaşır Sabunu;
- Kolayca durulanır, çamaşırda kalıntı bırakmaz.
- Mama, süt, meyve, yağ ve çimen gibi çeşitli lekeleri kolayca temizler.
- Dermatolojik olarak test edilmiştir.
- Etil alkol, paraben, parfüm, boya, aktif klor, ağartıcı, SLES ve SLS içermez.