pinarsan Annenin Doğum Hikayesi

Kızıma 37 haftalık hamileyken doktoruma kontrole gittim. Doktorum şaşkınlık içinde doğumun çok yakın olduğunu çünkü açılmanın başladığını söyledi. doktorum esi

Doğum Boyu: 50 cm
Doğum Kilosu: 3 kg
Doğum Tipi: Normal
Hastane: Metropolitan Florence Nightengale
Kızıma 37 haftalık hamileyken doktoruma kontrole gittim. Doktorum şaşkınlık içinde doğumun çok yakın olduğunu çünkü açılmanın başladığını söyledi. doktorum esit araliklarla oldugunda dikkat etmemizi soylemisti. tam 10 dk ara vardi kasilmalarimin arasinda. ama iste tecrubesizlik yine de anlamamistik bebegimizin geldigini.
Filmimizi seyrettik. Uyuduk. Sabah 4 gibi aci ile uyandim. kasilmalarin siddeti artmisti. cekilmez degildi ama iste uyuyabilecegim gibi de degildi. saat tuttuk. bu sefer kasilmalarin arasi 6 dakikaya inmisti. iste o zaman artik vakit geldi dedik:)
Doktorumuzu aradik. HAstaneye gitmemizi kendisinin de gelecegini soyledi.
Kasilmalarim daha sık oluyordu. Yaklasık olarak 5 dakikaya inmisti. Doktor saat 6'da geldi. Kontrollerini yaptı. Dogumun başladığını söyledi. Epidural anestezi olmasına karar vermiştim öncesinden. Kasılmalar pek de dayanılmaz değildi. Doktora acaba epiduralsiz mi olsa diye sordum. Olur ama şu ankinin 100 katı ağrın olacak buna gerek yok dedi. 100 katını zaten düşünemiyordum. hemen tamam o zaman dedim.
Epiduralden sonra da biraz bekleyerek geçti. Saat 10 gibiydi ki doğuma aldılar. Doğumhanede sadece 15 dakika kaldım. Kızım pıt diye çıkıverdi diyebilirim. bu kadar kolay olmasına çok şaşırmıştım. bunda doktorumun rolü çok büyüktü.