8 Aylık Bebek Beslenmesi

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Dicle İnanç, 8 aylık bebek beslenmesi ve ek gıdaya geçiş hakkında bilgi verdi!

8 aylık bebek beslenmesi nasıl olmalı?

Yavaş yavaş ek gıdalara alışmış olan bebeğiniz için biraz daha çeşitlendirmeler yapmak lazım. Meyve ve sebze pürelerinde çeşitlemelere gidilebilir. Sebze pürelerine mutlaka et de eklenmelidir. Et, protein ve demir açısından oldukça zengin bir gıda. Dolayısıyla her gün sebze pürelerimize 1 çorba kaşığı kadar iyi çekilmiş kıyma ya da bir parça et mutlaka katılmalıdır.

Kemik ve et sularını çocuğunuzun beslenmesinde her öğüne katmanızı asla tavsiye etmiyoruz. Ama günlük 1 çorba kaşığı oranında et kullanabilirsiniz.

Eğer çocuğunuzda inek sütü alerjisi yok ise 8. ayla beraber günlük olarak hazırlamış olduğunuz yoğurtlarınızı da verebilirsiniz. Bizim açımızdan en güzel yoğurt menüsü;

  • Sebze püresiyle birlikte yenen,
  • İkindide tek başına tüketilen,
  • Meyve ile kombine edilenlerdir.

Bu arada ek gıdalarla birlikte çocuğumuzu yavaş yavaş su içmeye de alıştırmamız gerekiyor. Biberonla içebileceği gibi kaşıkla ya da özellikle suluklarla da takviye yapabiliriz. Hem idrar ve böbrekler hem de bağırsak düzeni açısından çocuklarınızı su içmeye alıştırmanızı tavsiye etmekteyiz.

Ek gıdalarla birlikte 8. ayda birtakım kabızlıklar görebiliyoruz. Bu dönemde kabızlık yapan sebze ve meyveleri beslenme listesinden çıkarıp bağırsakları çalıştıran gıdaları tercih etmelisiniz.

Bebeğinizdeki kabızlığı önlemek için neler yapabilirsiniz?

  • Pürelerin içinden muz ve patatesi çıkarmak,
  • Beslenme programına kayısı ve erik eklemek,
  • Sebze pürelerine zeytinyağı koymak gibi önlemler çocuklarınızın bağırsaklarını rahatlatacak ve kabızlığı önleyecektir.

Bu dönemde çiğneme becerisi geliştiğinden meyve ve sebzeleri çatalla ezerek vermenizi önermekteyiz.

8 aylık bebek beslenmesi hakkında detaylı bilgi almak için tıkla!