Bebek Tarhanası Tarifi, Pişirmesi ve Yapımı

Bebek tarhanası özellikle kış aylarında miniğinin severek tüketeceği ve onu hastalıklardan koruyan bir besin olabilir. Söz konusu minik yavrun olunca çorbasına bile özen göstermen gerekiyor. Dolayısıyla aklına “Bebek tarhanası nasıl olmalı?” sorusu geliyor, biliyoruz.

Bu yazımızda miniğinin doya doya yiyeceği bir bebek tarhanası tarifi verdik ve bunu bebeğine ne zaman, nasıl yedirmen gerektiğini anlattık.

Bebek tarhanası nedir?

Bebek tarhanası yüksek besleyiciliği ile çocuğuna sıklıkla yedirebileceğin bir gıda. Organik bebek tarhanası içindekiler ile anne sütüne en yakın en gıdalardan biri olma özelliği taşıyor. Barındırdığı mineraller ve vitaminler sayesinde yüksek bir besleyiciliği var.

Bebek tarhanası normal tarhana farkından da söz edelim. İdeal bir bebek tarhanası içindekilerin yalnızca acı biber değil hiçbir başka baharat da olmaması gerektiği söyleniyor. Yoğurtlu bebek tarhanası bu bakımdan ideal seçeneklerden biri.

Bebek tarhanası tarifi

Bebek tarhanası tarifi

Tarhana, bebek çorbaları arasında annelerin yavrularına vermek için en çok sabırsızlandıklarından! Ama önce belirtelim, burada sana vereceğimiz tarif biraz meşakkatli. Çünkü bebek tarhanasının yemeğe hazır hale gelene kadar uzun bazı işlemlerden geçmesi gerekiyor. Ama sonunda elinde bebeğine uzun süre yetecek kuru tarhana malzemesi olacak. Hazırsan bebek tarhanası içeriği ile başlayalım.

Malzemeler
2 adet domates
2 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet havuç
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı nane
250 gram yoğurt (tercihen ev yapımı) (Buradan tarife bakabilirsin: Bebek Yoğurdu Yapımı )
Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Önce biberleri küp küp doğra ve bir tencere içinde suda pişir.
Pişen biberleri, küp küp doğradığın domates, havuç, soğan ve sarımsağı blendıra koy.
Tüm malzemeler pürüzsüz bir hal alana kadar blendırdan geçir ve 1 saat kadar soğut.
Sebze karışımına yoğurt, un ve baharatları da ekle, yoğurarak hamur haline getir. Hamurunun yumuşak kıvamlı olması lazım.
Hamurunu 5 saat kadar mayalanması için beklet.
5 saat sonra hamurdan ufak parçalar al, avucunla yassılaştır ve 1 gün güneşin altında beklet.
Hamurları arkalı önlü çevir, iyice kurumasını sağla.
Tarhana hamurun kuruduğunda parçaları rondodan geçir ve toz haline gelmesini sağla.
Toz yaptığın tüm malzemeyi geniş bir tepsiye yayıp birkaç gün daha havalandır.
Bu süreçten sonra bebek tarhanası hazır olacak. Miniğine istediğin gibi verebilirsin.

Diğer çorba tariflerimize buradan bakabilirsin: Bebek Çorbaları Yapmak İçin 8 Tarif

Bebek tarhanası pişirme

Bebek tarhanası nasıl pişirilir

Çok lezzetli ve besleyici bebek tarhanasını hazırladın. Sırada pişirerek bebeğine sunması var. Yapman gereken tek şey hazırladığın bebek tarhanasını suya ekleyerek kaynayana kadar pişirmen! Miktarını yoğunluğuna göre kendin ayarlayabilirsin ama örnek bir ölçü de verelim. 1 çay bardağı tarhana pişirmek için 2 su bardağı suya ihtiyacın var. Bu ölçülerle yaklaşık 3 kase bebekler için tarhana çorbası çıkarabilirsin.

Bu arada, bebek tarhanasını içine kıyma ve çeşitli mevsim sebzeleri ekleyerek çeşitlendirebilirsin. Bebekler için kıymalı tarhana çorbası, annelerin çok tercih ettiği yemek seçeneklerinden.

Hem hızlı hem lezzetli: Bebek Yemekleri: Bu Tarifler Sadece 15 Dakikada Hazır!

Bebeklere tarhana ne zaman verilir?

Bebeklere tarhana çorbası vermek için biraz beklenmesi gerekiyor. Çünkü bebek tarhanası, içeriğindeki malzemeler nedeniyle alerjik özellik taşıyor. Özellikle yoğurt, domates gibi sebzeler 1 yaşın altındaki bebeklere vermek için uygun olmayabilir.

Bu konu önemli: Bebeklerde Gıda Alerjileri Hakkında Merak Ettiğin Her Şey!

Bu nedenle “Tarhana bebeklere ne zaman verilir?” sorusuna cevabımız bebeğinin 12. ayı olacak. Yani tarhana, 1 yaş bebek çorbaları arasında değerlendiriliyor.

Bunlar da aklında olsun: Bebeğinin 1 Yaşından Önce Yememesi Gerekenler

Bu makaleyi arkadaşlarınla paylaş: