İsim Koçu Kimdir? İsim Analizi Nasıl Yapılır?

İsim koçluğu ve isim analizi son yıllarda en çok duyduğumuz kavramlardan. Bebeğine isim seçerken neleri gözetmelisin, isim analizi ne işe yarıyor? Bebeğine isim koyarken bir isim koçuna danışmak sana ne kazandırır? Kuantum Yaşam Koçu ve İsim Analisti Nilda Ferhan Efeçınar’a sorduk, anlattı!

İsim analizi nedir, nasıl yapılır?

İsim analizi, alfabedeki harflerin enerjilerine, seslerinin frekanslarına ve karakter sayılarına göre yapılıyor. Tıpkı doğum tarihi gibi bebeğine vereceğin ismin, onun hayatını ve karakterini etkileyeceği düşünülüyor. Bunun için bebeğin soyağacını incelemek ve ebcet hesabı yapmak gibi yöntemler kullanılıyor.

Madem harflerin farklı enerjileri var, bugünlerde aradığın kız bebek isimleri ya da en güzel erkek bebek isimlerinin kulağına hoş gelmesi yeterli olmayacak, söyleyelim. Çünkü harflerin geçmişten bugüne taşıdıkları enerji, bebeğinin hayatı boyunca sahip olduğu enerjiler anlamına gelecek.

İşte tüm bu çalışmalara, yani isim analizine akrofonoli deniyor.

İsim koçu kimdir?

isim analizi

İsim koçu bebeğe isim koyan kişidir, bunu da isim analizi yaparak gerçekleştirir. Bugünkü adıyla isim koçu ya da isim analisti, aslında çok eski zamanlarda da varmış. Mesela eski çağlarda Çin’de “isim koruyucu” denilen özel kişiler, doğum anında annenin yanında bulunurmuş. Anne karnından çıkan bebeğe, ağlama sesine göre isim verirlermiş.

Kızılderililerin bebeklere isim verme yöntemi ise farklıymış. Çocuk biraz büyüdükten sonra hareketlerinden, olaylara verdiği tepkilerden “oturan boğa”, “uçan kuş”, “koşan keçi” gibi isimler koyarlarmış. Bu isimlerin çocuğun yaşamını önemli ölçüde şekillendirdiği düşünülürmüş.

Önemli bir bilgiyi de seninle paylaşalım: İsim koçlarının akrofonoliji eğitimi almış olmaları gerekiyor.

İlham olabilir: Yavrucuğuna İsim Seçmekte Zorlanan Anneler İçin Anısı Olan Bebek İsimleri

İsim bebeğin karakterini nasıl etkiliyor?

Tüm bunlar senin için soyut kavramlar olabilir. İnternette birçok isim analizi testi ile karşılaşıyorsun ve birçoğu farklı sonuçlar veriyor. Bir yandan en güzel, çok fazla duyulmamış, değişik bebek isimlerini beğeniyor, bir yandan da isim analizine göre doğru tercih mi yaptığından emin olamıyorsun. Neticede en şanslı isimler hangisiyse onlardan birini seçmek istiyorsun!

Senin için tüm bu kafa karışıklığını gidermeye yardımcı olacak bir videomuz var. İsim analisti Nilda Ferhan Efeçınar’a kulak ver:

Birbirinden güzel kız çocuk isimleri var ama en doğrusu hangisi?

En popüler kız bebek isimleri ve analizleri ile aradığın cevap aşağıdaki videoda olabilir:

En güzel erkek bebek isimleri arasından hangisini nasıl seçeceksin?

Oğlun için en popüler erkek bebek isimleri, analizleri ile karşında:

Bebeğinin ismine karar verdiğinde bizimle ve diğer annelerle yorumlarda paylaş olur mu? Bebeğinin ismine nasıl verdiğini öğrenmek birçok annenin işini kolaylaştıracak, eminiz.