Doğru mu Yanlış mı: Bebeğe İki İsim Vermek

Miniğin için bebek isimlerine bakarken o kadar çok alternatifle karşılaştın ve kararsız kaldın ki acaba iki isim koysam mı diye düşünüyorsun. Bebeğine çift isim koymanın sakıncaları var mı, ikinci ismi neye göre koyacaksın, en güzel bebek isimleri arasından en beğendiklerini mi seçmelisin?

Kuantum koçu ve isim analisti Nilda Ferhan Efeçınar’la iki isim mi tek isim mi konusunu konuştuk, kendisine kız ve erkek bebekler için ikinci ismi neye göre belirlediğini sorduk.

Bebeğine ikinci ismi seçerken nelere dikkat etmelisin?

İsim analizi yapılırken isimlerin anlamları, hatta harflerin enerjileri bile değerlendiriliyor. Bebeğin için kız ya da erkek isimlerine bakarken kulağına hoş gelenler ya da anlamını beğendiklerin olabilir ama acaba seçeceğin isim (ikinci isim dahil), bebeğinin hayatında ne kadar etkili olacak?

Kuantum koçu ve isim analisti Nilda Ferhan Efeçınar, sadece bebek isimleri için değil; isim analizi yaptırıp bazı olumsuz yorumlarla karşılaşan ya da beğendiği ismi ek olarak almak isteyen annelerin olduğunu da söylüyor. Bebeğin için ikinci isme karar verirken de bu önerilere kulak versen iyi olur.

Peki, Nilda Ferhan Efeçınar’ın ek isim belirlerken kullandığı yöntemler neler?

Soyağacı incelemesi

Senin, eşinin, bebeğin anneannesinin, babaannesinin, dedelerinin, hatta biliyorsan bir üst kuşağın soyadlarını inceliyor. Mümkünse doğum tarihlerini vermen de etkili oluyor. Soyağacı incelemesinde anne ve baba tarafından neler geldiği, miras olarak bebeğine aktarılan frekansların nasıl şeyler olduğu, maddi anlamda şans enerjisi var mı, manevi anlamda güzel hisler barındırıyor mu, hastalık geçmişi gibi birçok durumu analiz ediyor.

Hangi durumların bebeğinin karmasında çok fazla olduğunu inceleyip bunlar olumlu-olumsuz olarak ayrıştırıyor. Seçeceğin bebek isminde kaçınman gereken harfleri, bu harflerin yerine olması gereken yeni ses frekanslarının neler olduğunu sana söylüyor. Bebeğinin soyadını ve doğum kodunu da içerecek uyumlu ses frekanslarından oluşan isimleri sana sunuyor.

Yani isimlere ve anlamlarına bakmak, bebeğine koyacağın ikinci isim için yeterli değil. Sen, bir ismi hem fonetik hem de anlam bakımından beğeniyor olabilirsin ama o isim, bebeğinin soyağacı ile uyumlu olmayabilir.

İsimlerin ebcet değerlerine bakmak

Arap astrolojisinde her harfin belirli bir rakamsal değeri olduğunu, o değer yüksekse “yıldızı yüksek” dediğimizi söyleyen isim koçu, isim analizinde ebcet hesabını da devreye sokuyor. Bu yöntemi de genellikle iki isim arasında kararsız kaldığında uyguluyor.

Çocuğa iki isim koymanın sakıncaları var mı?

  • Tek ismi kullanmak daha pratik. Okulda, işte, kızın evlendiğinde kendi soyadını da kullanmak istediğinde tek ismi kullanmak daha kolay oluyor.
  • Bir düşünceye göre iki isim, çocukta kimlik çatışmasına neden oluyor. Büyüdüğünde kullanmak istediği isim, senin kullandığın isminden farklı olabiliyor. Ya da bazı pedagoglar okulda farklı evde farklı isimle hitap edildiğinde çocukta kimlik bulma sorunu yaşandığını belirtiyor.

Hangi durumlarda bebeğe iki isim konur?

  • Sen ve eşin iki farklı ismi beğendiğinde,
  • Aile büyükleri de bebeğinin ismi konusunda söz sahibi olmak istediğinde,
  • İki ismin daha anlamlı olduğunu düşündüğünüzde,
  • Geleneksel ve modern isimleri bir arada kullanmak istediğinizde,
  • İki isim arasında kararsız kaldığınızda en güzel bebek isimleri listelerinden iki tercih yapabilirsiniz.

Oğlun için erkek isimleri ya da güzeller güzeli prensesin için kız bebek isimleri arayışında sana yardımcı olmak için önerimiz var: Anısı olan bebek isimlerine de bakmak ister misin?