34 Haftalık Gebelik

33. Hafta 35. Hafta

Artık haftaları sayıyorsun. 34 haftalık gebelikte neler olur, neler biter? 34 haftalık bebek gelişimi nasıl olur? detaylıca anlattık. Daha fazla sabırsızlanmadan okumaya başla hadi!

34 Haftalık Gebelik ve Bebek Gelişimi

34 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

Bebeğin bu ara hızla büyüyor! 34 haftalık bebek kaç kilo olmalı? Boyu kaç cm olmalı, gibi bilgileri aşağıdaki tablomuzdan görebilirsin.

34 haftalık bebek gelişimi
34 haftalık bebek kilosu 2200 gr
34 haftalık bebek boyu 44-50 cm
  • 34 haftalık gebelikte bebek kilosu, bir önceki haftaya göre 200 gram kadar artış gösterir.
  • Bebeğinin minik tırnakları büyük ihtimalle artık parmaklarının ucunda. Yakın zamanda yüzünü çizmesin, kendine zarar vermesin diye o tırnakları kesmeye hazırlanacaksın.
  • Eğer bebeğin erkekse testisleri karnından asıl yerlerine -testis kılıfına- doğru iniyor.
  • Bebeğin cildini koruyan verniks tabakası hamilelikte 34. hafta kalınlaşmaya başlıyor. Doğduğunda bu tabakanın izlerini görebilirsin.
  • Derisinin üzerinde çıkan ayva tüyleri ise neredeyse tamamen kayboldu.
  • Son olarak, gelişimlerini büyük ölçüde tamamladıkları için 34 haftalık doğan bebeklerin yaşama ihtimali çok yüksek.

34 Haftalık Gebelik Kaç Aylık Oluyor?

Gebeliğin 34. haftası, 8. aya dahildir. Bu da hamileliğin 3. trimesterine denk düşüyor.

Hamileliğinin aynı döneminde olan tüm kadınların ölçüleri aynı değildir. Önemli olan uygun bir şekilde kilo almak ve rahmin uygun bir şekilde genişlemesidir. Peki, 34 haftalık gebelik kaç aylık eder? Bizim hesaplarımıza göre gebelikte 34.hafta hamileliğin 8.ayına dahildir. İşte hamileliğinin 8.ayında, 34.haftada yaşayabileceğin bazı belirtiler!

34 Haftalık Bebek Görüntüsü

Anne karnında 34 haftalık bebek hakkında detaylı bilgi almak için: Bir Haşhaş Tanesinden Doğduğu Güne Yolculuk: Anne Karnında Bebek

34 Haftalık Gebelikte Bebek Hareketleri Nasıldır?

Bebeğin, doğuma az bir zaman kala bugünlerde dinlenmeye daha fazla vakit ayırabilir. Bu nedenle 34 haftalık bebek hareketlerinde azalma söz konusu olabilir. Bu durum seni endişelendirmesin.

34 Haftalık Bebek Ultrason Görüntüsü

Senin ultrason görüntülerin buradakiyle aynı olmayabilir. Biliyorsun ki hamilelik süresince bebeklerin duruş ve pozisyonları farklı olabiliyor.

34 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

34 Haftalık Gebelik Görüntüsü

  • Bu hafta rahmin, göbek deliğinden rahmin tepe noktasına kadar ölçüldüğünde yaklaşık 14 cm, pubik simfizden ölçüldüğünde ise 34 cm çıkar. Ölçüler ortalama ölçülerdir.

34 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

34 Haftalık Gebelikte Sancı:

  • Doktoruna mutlaka doğum sancılarının nasıl olduğunu sor. Sana gerçek doğum sancıları ile hazırlık sancıları arasındaki farkı anlayabileceğin şekilde anlatsın. Gerçek sancılar sürekli artar ve şiddetlenir. Düzenli bir ritimleri vardır.
  • Yalancı doğum sancıları çoğunlukla gerçek doğum sancılarından önce ortaya çıkar. Ağrılı olabilir. Gerçek doğum sancısı gibi gelebilir. Ama çoğu durumda düzensizdir. Kısa sürelidir. Vücudun birçok yerine rahatsızlık verebilir. Örneğin kasıklar, karnın alt bölgesi ya da sırt. 34 haftalık gebelikte kasık ağrısı şikayetinin sebebi bu yalancı sancılar da olabilir.
  • Gerçek doğum sancılarında rahim içi sancılar, rahmin tepe noktasında başlayan ve pelvisin alt kısmına doğru tüm rahme yayılan bir ağrı oluşturur.

Farklarını iyice öğren: Tüm Gerçekleri ve Yalancılarıyla Doğum Sancıları

34 Haftalık Gebelikte Karın Ağrısı:

Gebeliğin ortalarında ve daha sonraki dönemlerinde bel ağrısı ile birlikte gelen karın ağrısı bir sorunun habercisi olabilir. Nedeni ne olursa olsun;

  • Ağrı şiddetliyse ve inatçıysa,
  • Ateş varsa,
  • Karında şişme hissi yaratan kasılmalar oluyorsa,
  • Adet ağrısına benzer bir kramp yaşıyorsan,
  • Vajinal kanama ya da akıntın varsa,
  • Mide-bağırsak semptomları söz konusuysa,
  • Baş dönmesi veya sersemlik yaşıyorsan doktorunu hemen aramalısın.

Neden olur, nasıl geçer: Hamilelikte Kasık ve Karın Ağrısı

34 Haftalık Gebelikte Mide Yanması:

Gebeliğin son dönemlerinde büyüyen rahim ve bebek, sürekli mideyi yukarı doğru iter ve sıkıştırır. Bu basınç, mide asitlerini yukarı doğru iterek yanmaya sebep olur. Fakat bebek hamileliğin 34. haftasında leğen kemiğine inerse mide yanması ve kabızlık gibi bazı mide bağırsak sorunlarında iyiye gitme olabilir. “Hafifleme” denen durumu tüm kadınlar yaşamaz. Büyüyen bebek doğum kanalından aşağı doğru inerken göğüs kafesine baskı yapmaya devam edebilir.

Anlattık: Hamilelikte Mide Yanması İle Başa Çıkma Rehberi

34 Haftalık Gebelikte Akıntı:

Birçok kadının gebelik boyunca akıntısı olur. Lökore denilen beyaz akıntı, sulu, beyaz, hafif kokulu ya da kokusuz bir akıntıdır. Nedeni, hormonların gebelik sırasında aşırı derecede genişleyen vajina duvarına yaptığı etkidir. Akıntı gebelik süresince artabilir ve şiddetlenebilir.

Eğer akıntın; yeşilimsi, sarımsı, koyu ve peynir kıvamında, ağır kokulu ise vajinal enfeksiyon geçiriyor olabilirsin. Bu duruma kızarıklık, kaşıntı, tahriş eşlik ediyorsa belirtiler güçlenir. Böyle sinyaller aldığında doktorunu mutlaka haberdar etmelisin.

Ayrınıtlı bilgi için: Hamilelikte Akıntıya Dair Merak Ettiğin Her Şey!

34 Haftalık Gebelikte Beslenme

  • A vitamini açısından zengin ara öğünler tüketmeye çalışabilirsin. Atıştıracak bir şeyler ararken fırında pişirilmiş patates aklına gelmeyebilir ama bu mükemmel bir ara öğündür. Patates yediğin zaman (kızartma olmamak şartıyla) protein, lif, kalsiyum, demir, B vitaminleri ve C vitamini alırsın.
  • Brokoli, havuç, kuşkonmaz vitaminlerle dolu gıdalardır. Ara öğünlerde atıştırabilirsin. Yoğurtla birlikte daha lezzetli hale getirebilirsin.
  • Hamileyken kolesterol seviyeni ölçtürmek zaman ve emek kaybı olabilir. Çünkü hormonlarındaki değişimler yüzünden kanındaki kolesterol seviyesi yükselir. Bebeğin doğana ya da emzirme sonlanıncaya kadar bekleyebilirsin.

Daha detaylı bilgi için: Bunları Bilmelisin: Hamilelikte Alınması Gereken Vitamin Ve Mineraller Nelerdir

Doğumda Nefes Egzersizleri: French Press Tekniği!

Gebelikte 34. haftayla birlikte doğuma bir adım daha yakınsın! Büyük gün yaklaştıkça endişelerin artıyor olabilir. Hem heyecanlı hem gergin olduğun bu dönemde, stresini azaltacak ve kolay bir doğum deneyimi yaşamana katkıda bulunacak yöntemler var. Nefes egzersizleri! Bu egzersizlerden biri ise, French Press!

Hamile Fotoğrafçılarıyla Anılarını Ölümsüzleştir!

Sadece sıkıntılardan bahsetmeyelim, karnında her geçen gün büyüyen bebeğin! Daha da büyüyecek ve sen bu büyümenin en yakın tanığı olacaksın. Eğer bugünlerin bir de hatırası olsun diyorsan, bebeğinin karnındaki değişimini fotoğraflar aracılığıyla kalıcı bir hale dönüştürebilirsin.

Fikir almak için Hamile ve Doğum Fotoğrafçısı sayfamıza bakmanı öneririz.

Hastane Odası Süsleme İçin Öneri!

Bebeğine kavuşmana az bir zaman kaldı. Miniğinle geçireceğin ilk gün için özel bir planın var mı, bilmiyoruz. Ancak planlardan biri şu olabilir: Süslü bir doğum odası!

Bebeğinle paylaştığın bu odayı süslemek ve gelen konuklarını şık bir odada karşılamak istersen, Hastane Odası Süsleme sayfamıza bakabilirsin.

Bebek Bakıcısı Aranıyor!

Bebeğin doğduktan sonra bir bakıcıdan yardım almayı düşünüyorsan ya da doğumdan kısa bir süre sonra iznin sona eriyorsa, şimdiden bakıcı araştırmalarına başlasan iyi edersin.

Bebeğinin bakımına dair neler düşündüğünü belirlemeli ve bu bakımı üstelenebileceğini düşündüğün kişiyi aramaya başlamalısın. Bu konuda fikir almak için Bebek Bakıcısı Hizmeti sayfamıza göz gezdirebilirsin.

Kaynakçamıza ve Uzmanlarımıza Göz At

İçerik ekibimizin güvenilir kaynaklara başvurarak hazırladığı Hafta Hafta Hamilelik sayfalarımızı kontrol eden ve yayına çıkmasında katkıda bulunan başta Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlarımız;

33. Hafta 35. Hafta



Bülten E-Posta Kaydı

34 haftalık hamilesin! Bize e-posta adresini ver sana her ay bebeğini bekleyen gelişmeleri gönderelim.

Eposta Adresiniz
Hamileliğinizde kaçıncı haftadasınız?