Bebekleri Gece uyandırıp emzirmek doğru mu?

Doğumdan sonra çocuk doktorumuzun tavsiyesi ile gece gündüz 2-3 saatte bir bebeği uyandırıp emzirdim. Bebek anne karnında alışık olduğu üzere uykuya meyilli olduğundan dolayı uzun uykularda şekerinin düşeceği teorisi mantıklı geldi.

Hepimiz gece uzun saatler boyunca bir şey yemiyoruz çünkü vücudun buna ihtiyacı var. Yemek yiyip yatmak insanı rahatsız eder. Acaba diyorum süt doyurucu değil o yüzden mi?

Yetişkinlere de ara öğün yiyin diyorlar bu da 2-3 saate tekabül ediyor zaten. Buna rağmen gece kalkıp 2-3 saatte bir yiyin demiyorlar değil mi?

Bir de gece beslenmesinin zararları var. Ortalama 10 ay emse bir bebek 10 ay hem anne hem bebek her gece kaç kere kalkıp yatıyorlar. Gündüzler de en az bu kadar yorucuyken.

Başımıza gelen diş çürümesine ne demeli? Çocuğun dişleri çıktı ve 6 ay sonra çürüdü. Bu çocuğun 6-7 yaşında çıkacak bir daha dişi, apse olabilir. Geçen gün biri daha sordu dişlerini çektirdik 2.5 yaşındaki kızımın sorun olur mu diye...

O kadar canım sıkılıyor ki aklıma geldikçe. Gece sık sık uyanmaya alışıyor bir de bebek. Sonra da nasıl uyutacağımızı şaşırıyoruz.

Ayrıca bir çocuk doktoru da uyuyan bebek uyandırılır mı diyor. Yani bu konuda fikir ayrılıkları da var.

Bir başka doktor da 2. aydan sonra uyandırmaya gerek yok diyor.

Bir daha bebeğim olursa gece emzirmeyi düşünmüyorum. Yeni doğum yapan bir çok arkadaşımızın da aklının bir köşesinde bulunsun istedim.

Bu soruya cevap verir misin?
Anneler deneyimlerinden faydalanmak istiyor!
CEVAP YAZ